Förhoppningar om framtiden!

Äntligen en stund då jag inte är något av nedanstående:

Trött för att jag sovit för lite
Trött för att jag är hungrig
Trött för att jag inte vet vad Love skriker för
Trött på att amma HELA tiden
Trött mig själv för att jag bara äter gods istället för riktig mat


Jag är alltså vad man i föräldrasammanhang skulle kalla på topphumör. Klockan 3 inatt var det värre ställt, men det försöker jag sopa under mattan :P Nu ligger jag i sängen med en sprattlig Love på bröstet, men ack så gullig han är!!

Idag är det nyårsafton (!) och vi ska inte röra oss utanför lägenheten. Henke har redan ställt sig i köket för att förbereda den 3-rätters middag han helt själv kom på att han skulle bjuda på, halleluja! Det blir skagentoast, oxfile och chokladcheesekake med passionsfrukt! Dessa komponenter sammanslaget med det faktum att vi har en 5-veckors bebis hemma som tar vår energi tippar jag på att jag somnar någonstans i efterrätten, bokstavligt talat!
Jag har klurat på några nyårslöften och har kommit fram till att det som jag önskar mig inför det kommande året har mer med förhoppningar än löften att göra. Jag hoppas på att det ska dyka upp en lägenhet som passar som som handen i handsken och hoppas även på att vi får den. Hittills har vi gjort det vi kan på hyresmarknaden så nu är det inte upp till oss längre liksom. Jag hoppas också att Love får vara frisk och att han fortsätter gå upp i vikt.
Något som däremot är ett löfte till mig själv, eller snarare mim arma kropp är att jag ska komma igång med träningen igen. Den gamla käpphästen som säkert 90% av landets befolkning lovar sig själva. Jag tror dock att jag har ett ess i rockärmen. Jag kan träna på dagtid, jag slår ihop två flugor i en smäll och tar en skvallerstund med mina jobbarkompisar när jag är och tränar och så är jag bundis med flera personliga tränare. Det borde väl gå vägen då va?! Ytterligare ett litet men ack så naggande gott löfte är att (men detta gäller knappt första delen av året då jag har lite andra prioriteringar då) är att kika runt efter företag som är inriktade på det jag är utbildad till (lite halvt iaf). Om det är arbete eller praktik spelar ingen roll, jag måste bara få in en fot någonstans. Men första steget är alltså rekognisering, vad finns det där ute där jag passar in och som passar mig?!

Nej hörrni, nu ska lilleman äta så jag ska in i Unga mödrar-världen ett tag, att ha en serie att kika på under all slötid är guld värt!
Ha en underbar nyår allesammans så ses vi 2011!

Glömde ju nämna...

den bästa och definitivt största presenten av dem alla: en bil! Ja nu är vi med bil och kan mycket lättare åka och storhandla och hälsa på släkten!

Loves första jul!




Love tog på sig de juligaste kläderna han hade; röd Labantröja, vita byxor, vit mössa och röd-vitrandiga strumpor från Po.P!

Vi åkte till mamma och pappa i Alingsås över jul och bara tog det lugnt. Om jag var nervös att mamma inte skulle känna sig bekväm i mormorsrollen så är jag ju definitivt lugnad nu. Hon ville ju snarare ta över hela föräldrarollen. Men så är det väl säkert med mammans mamma, de vill gärna tycka massor :P Men får ju medge att det var skönt när mamma kom upp på morgonkvisten och frågade om inte vi ville sova lite så kunde hon ta Love!
På juldagen kom systrarna mina med respektive och barn. Det blev en aning mer liv i luckan än julafton då det bara var jag, Henke, Love, mamma & pappa, min bror och mormor. Vi var rädda att Love skulle tycka att det var jättejobbigt med allt ljud men han verkade inte bry sig. Han stängde mer eller mindre av och allt flöt på ungefär som vanligt. Love fick jättefina klappar och vi med. Hade verkligen inte förväntat mig nånting men blev glatt överraskad :D Dessutom blir man ju så glad över alla fantastiskt fina kläder som Love får, det är ju i princip mer present till mig, tss...


Av Henke fick jag en liten rosa Mp3-spelare som är perfekt att använda när jag tränar. Jag fick också två hårband, ett armband och två böcker och vi fick tillsammans ett grillset med knivar och skärbräda samt en häftig dödskalle-ljuslykta från Kosta boda.


Love fick jättefina och mysiga grejer från mormor och sina mostrar. Jag gillar skarpt fårskinnsskorna, har själv kollat på såna fast i mycket sämre material! Att mamma köpte skorna och GAP-tröjorna i London gör ju inte saken mindre ok heller :P Den vita overallen är från Polarn och pyret och fick sin premiärvisning redan när Love skulle åka hem, den passar bäst av alla overaller vi har (hade ju inte tänkt att han skulle vara så liten :P).

Dagen innan julafton fick Love äntligen bort sonden också, så på alla kort från julen är han söt och sonfri! Jippie! Han hade dock inte gått upp nåt när han vägdes i förrgår men vi hoppas verkligen att det inte håller i sig. Det skulle ju vara ett steg tillbaka om han är tvungen att få tillbaka den igen.

Jaja, nu ska jag iaf bli mer aktiv på bloggen, har ju tusentals kort att lägga upp också! Och trots att det känns som att det inte händer någonting eftersom dagarna spenderas antingen i soffan eller sängen så händer det nog mer än vad man tror, Love ska ju växa till sig och börja bli sin egen personlighet och jag ska så småningom ha ett liv igen fyllt med träning, umgänge och andra nöjen :P

Hörs snart igen!!

Jag har blivit mamma!

Ja. Så är det. Det är fantastiskt och otroligt och jag är upp över öronen förälskad!
Allt gick så himla snabbt och samtidigt har tiden gått så långsamt. Nu är vi äntligen hemma från sjukhuset och kan börja leva ett mer normalt liv. Lilla Love föddes 5 veckor för tidigt men var dessutom för liten för veckan eftersom han inte fått tillräckligt med näring. Jag blev, dagen efter senaste inlägget märk väl, inlagd direkt när jag kom på återbesök på sjukhuset pga akut och svår havandeskapsförgiftning. Jag hade då 180/110 i blodtryck och förhöjda värden på lever och protein samt mycket annat. Samma kväll blev jag igångsatt och torsdag morgon 07.54 föddes vår lilla gosunge! Efter en snabb stund på mitt bröst blev han ivägburen till neonatalavdelningen där han sedan fick stanna. Efter en vecka blev jag utskriven och vi kunde istället bo på Loves avdelning och ta hand om honom ännu mer.
Nu är det i vilket fall skönt att vara hemma. Vi hade en förhoppning om att komma hem innan jul så vi hann slå in lite klappar och få lite julstämning, vi missade trots allt 2 adventar och starten på julkalendern :P

Här kommer lite ögongodis!!!


Några dagar gammal



Hemma i soffan, 2 veckor gammal


Kram på er!

/Mommy :P


RSS 2.0