Med förhoppning om vår & sommar

Idag var en stor dag. Jag var på första träningspasset på gymet sedan förlossning och jag klarade mig faktiskt rätt bra om jag får säga det själv. Idag snöade det ju också till råga på allt så det var mer än befogat att ta gymet istället för en promenad! Jag tänkte att om jag går ner ett kilo i månaden så borde jag till sommaren väga min ursprungsvikt, och det är väl en ganska realistisk tanke? Blir det mer än så så ska jag inte gråta :P Längtar så till sommaren, eller våren iallafall. Lite varmare, lite ljusare, lite lättare skor på fötterna och lite störe möjligheter för vår lilla barnfamilj att röra sig ute! I sommar åker vi till Stockholm en svänga runt midsommar och även till Norrland i juli. Jag längtar mig just nu bort till stilla sjöar och storslagen utsikt!

Norrland sommar 2009
I helgen var jag iväg en sväng hos Amanda. Jättemysigt var det. Vi försökte prata bara lite barn och mest annat och det gick nog vägen! Det var en första av flera dejter i riktning mot en vår då vi känner oss som snygga, smarta kvinnor ute i svängen och inte bara soffpotatismammor :P

Loves tvåmånadersdag!

Denna dagen har varit händelserik to say the least. Dagen började med att jag och Henke sov alldeles för länge och fick därför slänga i oss frukost och på med kläder för att bege oss till sjukhuset och Loves hörselscreening. Goda nyheter: han hör perfekt! När Henke sedan tagit vagnen till skolan och jag gått av bussen hemma kommer jag på att jag inte har några nycklar för Henke låste ju dörren, aahh. Jag orkar inte åka fram och tillbaka till Henkes skola utan bestämmer mig för att se nåt positivt med "glömmandet" och åker och hälsar på Amanda och Maeja på Nordostpassagen. Trevligt var det, jag fick mat och Love fick uppmärksamhet. När jag sedan skulle åka hem ven vinden som is i öronen och på kinderna och självklart fick jag inte plats på 6:ans spårvagn hem mot Gamlestan. Självklart behövde Henke åka till sin träning samtidigt och risken att bli utelåst ännu en gång stod för dörren. Jag tog nästa vagn mot stan och fick byta till en inte så anpassad barnvagns-vagn i Brunnsparken. Fick hjälp av en annan mamma på men fick stapplande försöka skumpa Love nedför trappstegen av :( Ska jag nämna att det i princip bara var ungdomar på vagnen?? Låter jag vuxen och fördömande då?!
Henke stack av sin vagn snabbt för att ge mig nycklarna iaf, jippie! Jag skulle få komma hem! Väl hemma slog förrådsdörren igen på mig, Love låg i bitande kyla och jag var superkissenödig.
Jaa, dagen gick i ett. Nu har vi precis hängt upp den sista tvätten och födelsedagsbarnet ska äta igen. Sen ska jag soooooooooooooova, lita på det!
Sov sött ni andra också!

Vårkänslor!

Veckan som gått har sprungit förbi. Jag och Love har börjat gå promenader ute i det nästan vårlika vädret. När solen lyser på blir det riktigt ljust och varmt! Vi har haft sällskap många av gångerna och jag har fått prata av mig om mammalivet men även gått igenom vad som hänt i mina vänners liv. Det kan nog lätt bli så att man går i någon mammagrupp och ständigt pratar om sitt barn och glömmer av sina "vanliga vänner". Jag har sagt att jag och Henke går igenom bajs, mattider och sovrutiner så det räcker och blir över. Ibland hamnar någon av våra vänner i den skottlinjen men det får de tåla :P
Love börjar bli riktigt stor nu, det känns både i sättet han beter sig och mer hull på den lilla kroppen. Jag har börjat gå igenom de kläder vi har i stl 56 nu men är självklart sugen på att bege mig ut på stan och shoppa ytterligare lite nytt. Det finns så mycket fint att jag storknar! Lindex har jättefina collegetröjor och bodies på hemsidan och i butiken har jag även kikat på hängslebyxor och sparkdräkter!
Senare idag ska vi åka en sväng till syster min och hennes små monster och kolla på handbollen. I veckan blir det förhoppningsvis mer promenader och kanske första träningspasset sedan förlossning. Det blir nog ett kortpass i gymet isåfall eller kanske ett Bodybalance. Vi får även lite mer besök, alltid lika mysigt, och gå på hörselscreening på sjukhuset. Att Love har hörsel är jag säker på, men om den är fullt utvecklad är ju svårt att avgöra. Mer info efter det!
Nej, nu ska vi städa. Första etappen i vårstädningen går av stapeln idag, känner mig redan helt slut, haha!!

Bilen är tillbaka!

I helgen var jag och Love som sagt hemma hos mamma och pappa i Alingsås. Hade ju velat bege mig ner på stan med Love i vagnen också för lite fika och kvalitetstid med vännerna men både trafikmedlet och vädret sa stopp. Positivt är dock att bror min och hans vän fixade vår bil i fredags så nu känner vi oss så fria igen. Bara att kunna storhandla är en liten men ändå superstor grej! Nästa helg har vi således även planerat in att ta en tur upp till farmor i Lidköping. Hon har inte sett sötnöten än! Väl uppe passar vi nog på att ta en runda på Rörstrands outlet och stan också. Man låter ju onekligen vuxen som få när man ska gå och kika på porslin en lördageftermiddag, men ska man ändå köpa nåt är det lika bra att köpa till ett bra pris :P
På tal om pris så är jag sjukt sugen på att inhandla lite kläder på efter-mellandagsrean nu, både till Love och undertecknad ledsen-i-kroppen-mamman. Jag säger till mig själv att det inte är nån idé att köpa kläder förrän jag gått ner lite i vikt men den lilla rösten i huvudet säger "jo, men en liten topp kan du köpa, ta en storlek större än vanligt och så blir den bara lite loose-fit sen, det är också snyggt", pust.. Vem kan egentligen stå emot en så förnuftig och realistisk röst? Om jag ska välja nåt att köpa skulle det nog ändå vara en väska som är liten och behändig när man går med barnagnen i vår/sommar. Har ögonen på en klassisk Manhattan portage city lights:



Imorgon är det jag och Love som beger oss till BVC. Ska bli intressant att se hur det går att bära vagnen upp och ner för trapporna här. Hittills har jag ju haft Henke till min hjälp. På tisdag är det återbesök på MVC så då ska vi också ut och fara. Jag har faktiskt börjat läsa en bok också, lilla jag som varit så beroende av böcker har knappt läst nån de senaste åren och det får det väl bli ändring på nu när jag har liiiiite mer slötid än förut. Pepparkakshuset av Carin Gerhardsson är det som ligger och väntar på mig. Fick tips om den av svärmor och svägerskan, får se om vi har samma smak!
Nu: matningstime once again!

BVC!

Nu sover Love en liten blund här i soffan och jag har hunnit få i mig lite av gårdagens currygryta. Henke har fått ryck och lagar bara supernyttig mat. Igår var det som sagt currygryta med linser och rotfrukter och häromdagen var det grekisk sallad med fetaost och lax. Däremellan är det nyttiga smoothies och fiberknäcke som mellanmål. Skönt att inte laga mat så ofta tycker jag, halleluja!
Igår var vi på vårt första besök på BVC och jag är helnöjd. Sjuksköterskan som vi fick träffa och som kommer följa oss på vägen var jättetrevlig och underströk att deras jobb är att guida oss men att det är vi som föräldrar som bestämmer i slutändan. Love hade gått upp 150 gram sedan förra tisdagen och är nu hela 50 cm lång! Love sov genom hela besöket och även skumpandes i vagnen fram och tillbaka. Han gillar att vaggas till sömns no doubt!
I helgen åker Henke till Stockholm och jag åker hem till mamma och pappa för att kunna få lite sömn och avlastning. Love åker antagligen sin premiärtur i Alingsås stad också. Jag ser fram emot att känna mig lite social och mänsklig igen. Tänk vad lite latte och fönstershopping kan göra :D

Nu ska jag fixa lite för vi får snart besök, ända från skövde minsann!


Just nu önskar jag mig BRIOs Vyssan lull, fjädrar mam kan sätta under spjälsängen så man vagga den!



Clara-Henke-Love-tid

Det blir inte mycket att man tänker på sig själv just nu, men det är inte utan att man längtar till att gå på stan och shoppa lite och ta en bio och såna saker. Men samtidigt vet jag att tiden kommer gå helt sinnessjukt fort så det allra bästa är att njuta av tiden som är nu!
När Henke klickade hem några rea-grejer från Asos var ju inte jag sen med att kika om det fanns nåt fint till mig också så nu har jag två nya party-halsband!
I veckan har vi haft digra besök, både från när och fjärran. Har varit supermysigt att träffa alla gamla vänner och att de även fått träffa Love! Vi gör som sagt inte mycket annat än att mysa hemma just nu, hyrde 3 filmer i onsdags och har sett alla redan, dessutom har vi spikat ihop våra IKEA-möbler och stuvat om lite i förvaringen. Både jag och Henke är sugna på att komma igång med träningen men än så länge får det nog bli han som bestiger löpbandet. Jag ska träna lite till hemma först så jag känner mig stabil och beredd. Däremot följer jag nog med och skvallrar lite medan han tränar :D
I veckan väntar mer besök och sedan åker Henke till Stockholm. Jag ska vara ensam med Love under natten för första gången någonsin och jag förväntar mig att jag kommer vara en zombie lagom till lördagen då Henke kommer hem igen, men det blir en utmaning!!
Haj på er sålänge!

Vi reser till Mölndal

Idag är det dags för utskrivning! Jippie! Vi ska ta ut Love på sin första resa i vagnen till Mölndals sjukhus och där ska vi göra läkarundersökning och bli utskrivna. Känns som en evighet sen vi var där sist, undrar om det kommer kännas läbbigt eller bara skönt. Personalen är ju fantastisk så det är ju ingen fara på taket!

Jag har precis vaggat Love till sömns, han har en lite gnällig period just nu och kan knappt sova någon annanstans än precis vid mig och Henke. Det är supermysigt att ha en liten snussande Love på bröstet men ibland behöver man ju göra annat också, som att blogga :P Jag håller också på och pysslar lite efter våra inköp på IKEA i helgen. Vi köpte ny bokhylla, en byrå och en kista. Allt för att få plats för mer saker!! 

Ringde förresten Folksam i veckan. Var ju så smart att jag skaffade en gravidförsäkring där i början av november. Och tur var väl det för 2 veckor senare får jag havandeskapsförgiftning och Love föds! I försäkringen ingick en utbetalning för just havandeskapsförgiftning och även för de dagar barnet vårdas på sjukhus. Man hoppas ju självklart som förälder att det inte ska hända en själv men nån ska det ju hända och då är en gravidförsäkring det bästa alternativet för att vara så förberedd som möjligt. Kvinnan jag pratade med på Folksam var riktigt trevlig och undrade uppriktigt om jag och Love mådde bra! Vi kommer få en nätt liten summa som är välbehövlig när räkningen från sjukhuset dimper ner. Att Henke spenderade alla nätter med oss är nog det som kommer kosta mest, det är egentligen lite underligt att kostnaden för pappan är 200/natt! Det blir så tydligt att det är mamman och barnet som står i fokus medan pappan hamnar lite i skymundan.

Vad passar bättre i detta inlägg än lite sovbilder på Love?!





Nej, nu har gosmonstret vaknat igen, på återseende kära vänner!

RSS 2.0