Söndagseftermiddag

Härliga söndag! Idag har vi mest slöat. Jag och Love har kikat på tv och gymmat lite medan Henke sovit en stund efter en sen natt då Love inte ville sova. Nu är det däremot snabba puckar. Vi har en kladdkaka i ugnen som jag ska ta med till systeryster. Vi ska kika på den senaste fisen i familjen och utbyta bebistips! 
Här nedan syns några tillskott i vårgarderoben. Fleecen klickade jag hem på Tradera för överkomliga 75:- (nypris 450!:-) och jeansen fick ju Love av sin farmor när hon var på besök. De supergulliga skorna fick vi av en vän till svärmor som har världens gulligaste lilla butik i Stockholm!



Molo fleece, vunnen på Tradera!



Skor Boboux från butiken No 34 och jeans av märket Newbie från Kappahl

Foo fighters!

Åh, veckan har gått så himlans fort. Igår var jag och Love en sväng i Alingsås igen och eftersom det var den 25:e passade jag på att köpa lite kläder så han har i de kommande storlekarna också. Jättefina kläder från Newbie blev det tex, I love!!
Igår fick även Henke det bästa besked sen vi fick reda på att Love fanns i magen (hans ord), nämligen att han vunnit två biljetter till Foo figheters klubbspelning på Nalen nästa vecka. Helt sinnes :D Så quality time gånger tusen blir det för oss föräldrar då!!

Idag har jag städat lägenheten och vi har tvättat Loves pyjjisar. Vi fick även tummen ur och beställde våra egendesignade inbjudningskort till namnkalaset, blir skönt att få ivägskickat dem inom det närmsta.

Jag ska strax gå och nana, det är Henkes natt inatt så jag kommer nog somna ganska snabbt! Men först ska jag fira att Love somnat i sin egen säng med lite gudomlig choklad! (Jag ska alltså fira med choklad, Love har inte somnat med den, lätt syftningsfel där :) 


Långledigt

från bloggen. Men det är faktiskt inte självvalt. Den senaste veckan har Love varit på ett riktigt monsterhumör till och från. Han vill knappt sova själv och gråter mycket utan anledning. Vi har dock fått låna ett babygym nu och det är hans nya kärlek. Han behövde verkligen bli aktiverad på annat sätt än att lyssna på Keith Urban och kolla in Barbaskön :P
Helgen var superbra, på alla sätt och vis. Jag fick träffa vännerna i Alingsås och även farmor en sväng på söndagen. Och väl på väg därifrån fick vi glada såå roliga nyheter. Min syster hade fått sin lilla pojke under eftermiddagen! Så i månadags begav vi oss självklart till sjukhuset för att kika på tjockisen! Vi kom alla överens om att han faktiskt såg ut precis som en bebis ska göra, och tur var väl det!

Igår var Henkes mamma på besök igen och vi myste till det med fika, shopping och korsordslösning på hotellrummet. Mycket nos på Love blev det förstås också! För övrigt, när jag säger shopping så menar jag inte att jag gick loss med kreditkortet eftersom vi lever på ruinens brant, men Love fick ett par jättefina jeans från sin farmor! Han får bara växa lite till först men det är ju ingen brist på centimetrar här inte!
Jag kikade ju självklart runt lite när jag ändå var i stan och till min förvåning hittade jag massor med fina grejer på Kappahl. Deras serie Bloom är fylld med färger ooch härliga luftiga blusar och klänningar!



Blus från Kappahl, 249:-. Passar perfekt till stuprörsjeans eller jeansshorts i sommar!

Dessa skor har jag även kikat på inför vårsäsongen...



Boots från Skopunkten, 399:-!

Nu ska jag packa iordning för en långpromenad ute så lillemans temperament inte stiger oss alla åt huvudet!

 


Hem till mor(mor) och (mor)far

Idag spelar Henke fotbollscup så jag tänkte snart styra kosan mot kära familjen hemma i Alingsås. Love ska få äta en gång till innan vi drar iväg så han inte blir galen någonstans på pendeln :P
Ikväll lämnar jag över Lovisen till mamma, vilket hon alldeles säkert jublar åt, och tar mig till en vän för att kika på Melodifestivalen. Ska blir riktigt skönt att bara slappna av lite, har inte hänt så många gånger hittills!

Imorgon lämnar vi såsen tidigt för en tripp till min farmor i Lidköping. Det var riktigt längesen vi träffades, säkert 5 månader..I vilket fall, hon har ju inte träffat Love än så jag hoppas hon smälter lite! Det är nog bra att han är större nu också. När han var sådär superliten var alla ganska rädda att ta i honom.

Nej, nu ska jag passa på att träna lite. Några minuter ska jag allt kunna klämma in innan lillgosen vaknar och vill äta igen!

Vårens lilla extra

Förutom alla superfina vårkläder finns det ju massvis med accessoarer och skor att drömma om. Eller, de flesta har ju möjlighet att köpa dem men om man måste planera och prioritera som vi gör i den här familjen gör man bäst i att bara drömma :D
Detta är ett axplock av det jag skulle vilja snygga till mig med i vår/sommar!



Weekendbag - Accessorize, Sjal Ester Eleonora- Fanny Michel, Nagellack Korall - Makeup Store, Skor - Lindex


Love är en stor pojke!

Dagens BVC-besök bekräftade precis det vi trott på senaste, att Love växer så det knakar! Nu väger han 4400 gram och är 56 cm lång! Han passar bra i kläderna i storlek 56 nu som bara för några dagar sen såg ut mer som klänningar :D
Han har varit mycket aktiv de senaste dagarna och vill inte sova mycket på dagarna. Det roligaste vi har att erbjuda är Barbapappamobilen i sängen som han följer med blicken. Allra finast är Barbaskön!
Vi är grymt sugna på att införskaffa ett babygym och en babysitter eftersom han vill vara med mer nu.
Loves leende är något som gör att både jag och Henke smälter. Nu ler han varje dag och allra mest när han är nöjd efter maten såklart. Även på morgonkvisten när pyjamasen och nattblöjan ska av är han en jollrande liten gosing!





Present till Loves kusin

Nu hoppas jag att inte min syster läser min blogg. Men det känns som om hon kanske har lite bättre saker för sig de här sista dagarna före nedkomst! Nu i februari, förhoppningsvis, kommer Loves lilla kusin. Om det är en liten pojke eller flicka vet vi inte än. Jag är supersugen på att köpa en fin snuttis från Frans & Friends till det lilla knytet. Det blir antingen en ko eller en zebra, båda är lika fina tycker jag! Tar gärna emot åsikter!!

 


Det viktigaste är täckningen

Min mineralfoundation är på väg att ta slut och det är nästintill katastrof. Det hade varit fullkomlig katastrof om det inte var så att jag faktiskt inte träffar folk varje dag nu utan kan gå hemma osminkad. Tacka Love för det :P Vissa behöver ett bra läppstift (Maria Montazami), andra en riktigt bra mascara (goda vännen Ida). För mig är det och har alltid varit basen som är det viktigaste. Jag har alltid haft lite flammig tonårshy så där har mitt fokus legat.
Jag har varit nöjd med mineralfoundation och vill gärna fortsätta med det men tycker att L'oreals är lite för dyrt för att vara lite sämre än andra märken. Det sista har jag iallafall hört ryktesvägen. Fick tips om i.d men de är ju så jädrans dyra. Hittade istället ett märke som heter TiKei som ska vara fantastiskt. Det är dessutom mycket billigare än i.d och tom nästan billigare än L'oreal. Någon gång framöver är det tänkt att jag ska beställa startpaketet där med borste och allt. För att få reda på exakt vilket nummer man ska beställa har de provburkar för 10:-/styck!
Igår klickade jag hem 3 olika nyanser så jag även kan pröva framåt sommaren om jag behöver beställa ny!
Återkommer med resultat!


Finfin helg och lugn hjärtedag!

Helgen har bara flugit förbi. I fredags var det snöstorm ute men jag och Love krossade allt motstånd och tog oss till Allum för att inhandla lite kläder. Stackars parveln har vuxit ut sina kläder i stl 50 och alla 3 bodys i 56 blev nedspydda första dagen :S Det blev några basic-bodys och ett par byxor! Vi träffade Frida över en sallad men Love sov hela tiden till Fridas förtret, hihi.
I lördags stod storstädning på schemat vilket inbegrep allt från dammsugning till att plocka bort dörrar! Nrä vi tog bort köksdörren fick man den inte längre rakt i ansiktet när man kommer in i lägenheten. Jaja, ni som varit här förstår vad jag menar!
Igår var en riktig familjedag. Henkes mamma och Mikael kom till stan för att gå på husvisning och vi var inte sena med att hänga på upp till Kungshöjd. Efter visningen mötte vi upp min mor och far för en lunch, riktigt kul!

Idag har jag varit och tränat igen, känner mig riktigt duktig! Hoppas bara på att få se lite resultat också annars vet jag en som ger upp för lätt. Hade verkligen hoppats på att vädret skulle vara lika fint som i helgen så att vi kunde gå en mysigt långpromenad eftersom Henke är hemma men icke sa nicke. Vi styrde vår kos ner mot tvättstugan istället, jippie! Vi tog oss iaf tid att mysa i sängen med en film medan Lovis sov och nu sover han igen här i soffan. Skönaste sovställningen är definitivt på mage på mitt eller Henkes bröst och jag lyckades lägga ner honom så att han tror att han ligger kvar där! Sötis :*



Nu är det Top model-dags och sedan hjärte-filmen "I rymden finns inga känslor". Idag var det gratis att hyra film på Hemmakväll :D

Kramis!

Mys-torsdag

Mycket på grund av vädret, men och såklart beroende på att jag har världens gosigaste lilla pojke hemma så har vi bara hållt oss inne idag och myst under täcket. Love sov i flera timmar på mitt bröst medan jag kikade på film! Jag passade även på att klicka hem den här fina Frithiof-mössan på Tradera till Love!

Imorgon står det mer på schemat så nu ska jag gå in och lägga mig bredvid en halvvaken lilleman. Om jag orkar ska jag läsa en sida eller två i en ny bok! Just nu är det Dan Browns senaste som ligger och väntar på mig!

Vem är Love lik?

Nu börjar jag förstå att det finns en liten pojke här hemma som är vår son. Hela den första månaden gick som förlorad eftersom vi var på sjukhuset och det var också, för mig, svårt att riktigt ta in att jag hade fött ett barn då jag inte fick ha honom hos mig. Det var en ständig kamp med det dåliga samvetet då jag ville åka till hans avdelning och hälsa på men inte fick för att jag var för dålig. Efter att jag blev utskriven var det bara att flyta med, när vi stannade upp och funderade på hur lång tid allt skulle ta och när vi skulle få komma hem blev vi bara nedslagna och lite ångestfyllda. När vi flyttades från Östra till Mölndal var första gången jag ens började förstå att Love var mindre än de andra nyfödda. Eftersom han låg på neonatal var ju alla barnen lika små! Sonden fick han ju redan första dagen också så det var så naturligt att den var där. Att han matades på det sättet kändes ju heller inte så konstigt eftersom det var det enda vi kände till.
När jag och Henke sen gett oss den på att vi skulle få komma hem innan jul så gick det ganska snabbt och det var tur det. Allt berodde ju inte på ifall vi fick sonddelegering och tog honom hela natten utan också om han klarade av att reglera sin kroppstemperatur och gick upp i vikt. Som tur var hade Love samma plan som vi så han fixade sin del av avtalet galant.
Lilla Love är verkligen vår stora kärlek. Han har gått igenom en del, kanske allra mest i min mage. Men nu är han här och han börjar bli stor. Det går snabbt! 

Vad har Love fått från mig och Henke? Vem är han mest lik?
Puss på er!

Plan B

Den här låten går på repeat på Spotify nu!



Love & jag går på möte

Ja, idag svängde jag och Love förbi jobbet eftersom det vankades personalmöte. Det var riktigt mysigt att "visa upp" honom och de flesta där är ju mammor själva så de tar hand om honom så bra! Han fick vara med på mötet eftersom Henke inte var hemma och han skötte sig exemplariskt. Såpass bra att chefen sa att jag kunde ta med honom på det regionala receptionsmötet nästa vecka om jag ville gå på det :D
Ikväll ska vi fixa och städa lite för imorgon får vi besök. Både mamma och två vänner kommer förbi. Jag är lite sugen på att baka nåt ikväll också. Kanske är det dags för de ledsna små bananerna att hoppa ner i en bananchokladkaka, det brukar bli riktigt smarrigt!

Klockan 20 är det På spåret och då sitter vi alla tre bänkade i soffan här hemma!

Läkarkoll

I förmiddags var jag och Love en snabbis på BVC för läkarkoll. Allt såg ut som det skulle och han hade gått upp till fantastiska 3570 kg och blivit 53,1 cm lång. Och det märks! Nu har han en dubbelhaka där all spya fastnar och han håller verkligen på att växa ur sina kläder i stl 50.

Love 2 månader!




Om ni vill se ännu mer av Lovis så skriver jag även små inlägg ibland på lovebard.se. De handlar som ni säkert förstår mest om Love och hans framsteg och vad han hittar på på dagarna!

Vad gör jag på dagarna när jag inte är på BVC då? Jag träffar de vänner som är lediga och vågar hälsa på i spylägenheten :P Jag försöker ta en promenix varje dag. Vid regn har jag dock satt en gräns, mestadels beroende på att vi faktsikt inte har nåt regnskydd till vagnen än. Jag har haft tur med vädret hittills! Jag gör lite sysslor hemma. Love gillar när jag dammsuger så det blir det några gånger i veckan! Jag lyssnar igenom mycket på musik också. Känns som om tiden finns nu att hitta nytt! Tänkte lägga upp en liten lista (självklart!) över mina favvisar lite senare. Måste lyssna och sålla lite först!

RSS 2.0