Jobb och optimism!

Nu har jag jobbat hela två pass och det känns så skönt att kunna dra sitt strå till stacken och göra lite nytta igen! Med tanke på alla papper jag har liggandes hemma om arbetsintyg, föräldrapenning osv så känns det ganska skönt att ha ett litet samtal med platschefen idag också. Jag kikade på mina tider igårkväll och trots att man tror att man är stålkvinnan och ska jbba ända tills vattnet går så funkar det nog ändå inte riktigt så..
Ytterligare en fördel med att vara tillbaka på jobbet är att man är omgiven av så mycket positivitet och optimism. I första hand är våra kunder människor som vill ändra på sin livsstil och kämpar för något. Dessutom blir jag optimistisk när jag tänker på att jag nog kan få lite hjälp av mina medarbetare när det gäller att komma tillbaka till min forna form sen i vår. De har så mycket kunskap och jävlar anamma som förhoppningsvis bara smittar av sig!!

Häromdagen frågade nån av mina vänner om vi hade börjat boa här hemma. Och vi har nog det, på våra olika sätt. Jag bakar ju stup i kvarten och vill gärna fylla vänners magar och även frysen med goda kakor och bakverk. Att bunkra och mätta är nog mitt sätt att boa :D
Henke försöker göra vår lägenhet lite mer personlig, och dessutom täcka våra vita stora väggar. Om några dagar får ni se resultatet av Henkes vedermödor. 5 svartvita foton med passepartout och stora ramar ska upp på en av väggarna i vardagsrummet!

Lyssnar just nu på många duetter, det är nåt med två olika röster tillsammans :D



Vad jag längtar efter...

För er som också lägger en krona då och då på en latte tänkte jag lägga upp en liten lista över var de godaste kopparna finns i staden Göteborg (mestadels beroende på att jag tycker att jag faktiskt druckit riktig smarriga men också beroende på att jag har saknat att fika under min sjukliga period!):

Plats 5: Kaffemaskinerna på Sportlife. Kommentar: Need I say more, jag dricker där ofta :P
Plats 4: Wayne's coffee belägen i Akademibokhandeln. Kommentar: En liten kopp är en väldigt stor kopp!
Plats 3: McDonalds. Kommentar: Förvånande? Ja. Men gott!
Plats 2: Franks på Kungsportsplatsen. Kommentar: Finns både på mellan- och mörkrost. Välj mörkrost för mer kaffesmak!

Och på första plats.... Kaffe Moster på Linnegatan. Kommentar: Sammetslen, kaffe, mjölk. Ordet jag letar efter är kärlek.




Passa er för latten på: SJ

Ps. En bubblare som hamnade alldeles utanför listan är Tintin. Men den hamnade utanför just eftersom jag insåg att det var latte tillsammans med deras smaskiga enorma äpplepaj som drog snarare än bara latten.

Ps1. Märk väl att det endast är kaffe latte som är med i min lilla undersökning. Kaffe med mjölk och cappuccino är inte lika stora favoriter. Kom gärna med fler ris och ros, jag dricker gärna mer fantastisk latte tillsammans mer er fantastiska vänner!


Åksjuketabletter, ja tack!

Är soffliggande idag. Har mått så illa de senaste dagarna återigen. Undrar om det är graviditeten eller om det är nåt virus som satt sig på balansen för när jag går ut känns det som jag är lite småfull ärligt talat.
Hade stora planer för idag, brunch först och sedan kolla på Henkes match. Det är inte många matcher kvar nu så det är för spännande för att missa!
Men efter en något sömnlös natt bestämde jag mig för att bjuda på brunch hemma istället så jag bakade scones och försökte mysa till det så gott det gick. Henkes match ville jag inte ge mig på men när han åkt iväg till samlingen satt jag på golvet på toaletten i en kvart så jag vågade inte riskera några ofrivilliga kaskader på vägen till Apelsinplan. Satte Henke på att svänga förbi apoteket i Nordstan och köpa åksjuketabletter på vägen hem sen.



En liten parantes är ju att det förvånandsvärt nog finns mer att se på tv en söndag eftermiddag än en lördagkväll. Jag har sett alla respriser av veckans Idol och håller väl inte riktigt med juryn. Men mina favoriter Jay, Chris och Alice hängde med iaf!!
GUmball 3000 med Erik och Mackan är också en höjdare. Mest på grund av deras kvicka och respektlösa kommentarer:
"Din mamma och pengar är en bra kombination"
"Nu är vi i Sverige, då får du respektera våra lagar. Här går det inte att gå runt och vara dum vet du"

Ikväll är det Ensam mamma söker, missa inte det :D


Fredag och lördag

Jag verkade igår tro att jag är frisk nu trots att jag var tvungen att packa ner x antal näsdukar och nässpray och halstabletter i väskan vid utgång, men tror man på nåt så gör man.
Igår var en dag då vi gjorde det mesta:

- Jag chattade med Försäkringskassan, världens bästa metod för att få svar snabbt!
- Henke sydde i två knappar i min höstjacka!
- Vi åkte till Allum och handlade födelsedagspresent till mamma (ett jättefint halsband från Pearls for girls!)
- Vi åkte till Alingsås och kikade på invigningen av Lights in Alingsås och sov sedan över hos mor och far

Vad gäller Försäkringskassan så fick jag nog svar på mina frågor. Jag har lite papper som ska lämnas ut till arbetsgivaren och eftersom jag haft några stycken under året var jag osäker på hur allt skulle gå till. Men nu slänger jag ut dem lite överallt och hoppas på att det inte tar så lång tid att få tillbaka dem.
Och för den som undrar så är det inget konstigt i denna familljen att Henke syr. Jag är så ohändig när det kommer till sånt så säger Henke att han kan fixa så får han mer än gärna göra det! Och resultatet blev fantastiskt hållbart:D

På Allum har de både Pearls for girls och Diddi på Sisters och det är två av mina absoluta favoritmärken. Jag har aldrig varit någon smyckesfantast, men på senare år har jag vekrligen förälskat mig i ringar i äkta silver och stora halsband och örhängen. När vi åker till Stockholm så finns det en butik som jag kan stå i i timmar och bara förundras över allt fint och det är Zanzlöza Zmycken på Jakobsbergsgatan. Där köpte jag i somras 3 enkla rundade silverringar som jag älskar. Nästa gång vi åker dit kanske jag kikar på smycken till bröllop eller 25-årsdag :P Det är en ganska liten butik men det är fullt med speciella och ursnygga halsband och broscher osv.

Hur kan man inte älska en butik som stajlar såhär!




Idag har sjukdomen hunnit ikapp mig lite igen (eller så lämnade den faktiskt aldrig kroppen som jag så gärna ville tro) så vi tar en riktigt lugn lördagkväll. Ska gå och köpa lite snask sen för jag är så sjukt sugen på surt godis!
Imorgon tänkte vi ta en brunch på Ritz, men det beror lite på hur mycket jag kan äta, man vill ju inte slänga pengarna i sjön direkt, hihi!

So long fellow lördagsfirare :D


Leila & Ketih är mina räddare i nöden

Ja, vad ska man göra en dag som inledningsvis ser ut som alla andra. Snyta sig, titta på tv, äta lite och sen äta lite till.
Men då kom jag på, att Leila fann ju i mitt kök, och efter en snabb titt i hennes kakbok fanns det ingen återvändo, JAG MÅSTE BAKA! Jag önskar jag vågade mig på nån av de mer kluriga grejerna, de där som har ingredienser som man inte hört talas om och ännu mindre använt någon gång, men det blev en gammal goding istället!
Tillsammans med riktigt bra musik blev vi en slagkraftig trio i köket :D




Nu sitter jag och avnjuter mina kolasnittar med en kopp latte, inte en dag som igår eller förrgår iaf, det går framåt! Kakorna blev för övrigt riktigt goda och sega :D



Ni ska för övrigt veta hur mycket jag längtar efter att få shoppa lite. Jag har inte shoppat till mig själv på jag vet inte hur länge och det känns nästan som ytterligare ett sjukdomstillstånd. Men jag har ändå släppt lite på mina något egocentriska känslor och låtit det gå över i en otrolig planeringsiver. Det som stör mig nu är jag att jag kan planera hur mycket som helst men inte slutföra någonting. Det man kan fixa över en dator är det som jag har kunnat göra de senaste dagarna :S Men med en Ullared-trip i oktober och diverse förberedande kurser hoppas jag att min materialistiska hunger stillas något :D

Kram på er!


Dagens status

Dagens status: Förkylt med en gnutta magsjuka på toppen

Ja, precis när jag sovit en hel natt utan att gå upp och nässpraya mig själv så startar dagen istället med en vända på toan för en vända av maginnehåll. Det var som de unga mödrarna brukar säga, det kom helt oväntat. Så inget jobb för mig i veckan.. Mitt mål är istället att vara frisk till måndagens jobb.

Igår var vi hos barnmorskan, svårt att få tider där så kändes inte så smart att missa ett besök. Henke var med och fick höra hjärtljuden, lillen bankade på som attan! Hon mätte även magen och jag låg precis på snittet. Alla värden såg bra ut också :D

Om det beror på förkylningen eller inte vet jag inte men det känn som jag gått in i en ny fas i graviditeten. Jag bär ständigt hungrig, till och med när jag äter är jag hungrig. Jag tänker hela tiden på vad jag kan äta nästa gång och det handlar inte så mycket om vad jag är sugen på utan bara att det går att tugga och svälja.
Jag är såå sugen på att få "boa" lite också, vilket också hör till. Jag och Henke kan på kvällarna ibland ligga och fundera på hur vi skulle inreda ett barnrum och hur vår drömlägenhet skulle se ut. Vi gillar inredning båda två, men det känns så onödigt att greja massor här om vi inte har för avsikt att stanna hur länge till som helst. Ju mindre borrhål och dylikt uppskattas väl av nästa hyresgäst om inte annat!

Nu ska jag försöka sova.. har lite svårt att slappna av när lillen håller på och vänder på sig och grejar hela tiden. Har gång på gång sagt att h*n borde skaffa sig samma sovrutiner som mig men det verkar vara en busig en :P


Listan över (Obs, varning för ett oerhört onödigt långt namn) serier som går att se om det verkligen inte finns nåt annat att se på på tv och de som trots tidigare nämnda situation inte går att titta på:

Det är sånt här man lägger märke till och dessutom verkar tycka är viktigt att framföra när man inte har nåt liv, aka är sjuk.

Går INTE att se på om det så var den enda kanalen som fanns, i stigande ordning efter otitthetsgrad:

5. Mannen som talar med hundar
4. Rachel Ray
3. Mannen som talar med hundar
2. Martha
1. Våra värsta år


Kan ibland tom vara underhållande, utan inbördes ordning:

Simpsons
Tillbaka till Aidensfield
Hem till gården
Landet runt
Samtliga Ett nytt liv...
Jon, Kate och 8 barn
Extreme home makeover (är egentligen helt ok bara man tar bort den skrikande byggledaren)
Doctors
Varning för övningsföräldar
De flesta serierna på MTV (bortsett från vi orsakar oss själva smärta-programmen)
Airways


Serier som jag längtar till efter en dag med ovannämnda program:

Livräddarna på Bondi beach
Beverly Hills
Bygglov
Top Model
Cityakuten
Bones
Navy CIS


Film, film och mer film..

Jaa, vad kan man göra mer än att förlita sig på att det går bra filmer eller serier på tv när man är så dödssjuk som jag är nu. En promenad till affären är ett maratonlopp och att äta är bara dumt eftersom det inte går att andas. Nä, jag har faktiskt ätit, glass, kladdkaka, kärleksmums och godis :P

Vi hyrde film i fredags, Harry Brown, men den var inte super. Tittade även på The last song och The book of Eli. Den senare var ju defintivt både mer i min smak och bättre. Den där Miley Cyrus vet jag inte om jag har nåt till övers för, inte skådespelarmässigt och definitivt inte sångmässigt. Om hon påstås kunna sjunga så borde alla mina tondöva vänner få skivkontrakt på studs!

Igår blev det ingen film hör och häpna men desto fler avsnitt av The 4400, vår nya favoritserie. Eller, vi har andra favoritserier men ingen som inte har uppehåll nu. Ohh, vad jag längtar till nästa säsong av True blood startar, eller V, eller Vampire diaries, eller Stargate Universe. Av dem är det nästan Stargate som är min favorit, lite otippat faktiskt eftersom jag är ett enormt True blood fan. Men jag saknar Eli...min lilla, intelligenta, något överviktiga vän.. Titta på SGU om ni har lite smak, och defintivt de andra också!



Idag gör jag samma som igår: äter mat som inte smakar nåt, myser när det sparkar i magen, tittar på 4400 och försöker få in nån på mina arbetspass (vilket i sig är ett arbetspass, tro mig!).
I veckan funderade vi på att ta en svänga ner till Ullared, men om formen inte blir bättre blir det ju inget med det. Känns som om det är lite listor på gång också, jag är en utflippad listmänniska och har redan skrivit upp några bra att ha, men även några totalt oseriösa, får se när de kommer upp!

Kramis alla kära vänner och glöm inte att titta på Ensam mamma söker ikväll :P


Två sjuklingar

När Henke blev sjuk tidigare i veckan skulle jag ha ställt in mig på att bli sjuk jag med, men jag var naiv och hoppades på att min nya kropp med fett och bröstsköld skulle skydda mig. Men icke. Jag är snorig, har sjukt ont i halsen och ingen energi överhuvudtaget.
Denna helgen var fullspäckad, Alingsås för att fira mamma, träffa älskade Jåppe, Kick-off med jobbet och jobba på söndag, men har redan börjat börjat ställa in pga mina tillkortakommanden. En ljusglimt är ju dock att Henke, som vi för övrigt tycker är skyldig mig att göra allt eftersom det var han som smittade mig, också är sjuk och hemma hela helgen. Vad två sjuklingar som inte orkar ta sig utanför huset ska göra är nästa utmaning... och nej, särskilt energikrävande aktiviteter rekommenderas inte!



Får glädjas åt att jag iaf hann träffa syster min över en kaffe igår. Hon är ju också gravid lilla tösen (30-åringen) och självklart var vi tvungna att gå igenom det mesta. Hon tyckte vi skulle gå på Profylax och det har vi faktiskt funderat på, men det är lite i dyraste laget, hittills har vi ju försökt prioritera och tänka vad de där hundra- eller tusenlapparna faktiskt kan gå till annars och det är skrämmande när man tänker på hur mycket kläder, mat och grejer man kan få för 2000 kronor. Men det är klart, man kan ju inte jämföra materiella ting med andliga och mentala, eller hur?

Hörs senare, om jag inte sover till på måndag :P


Regn & mys

Enligt det nya schemat ska jag inte jobba förrän på söndag nästa gång och jag klagar inte! Jag ska se till att mina lediga dagar blir riktigt välfyllda med claranöjen :D
Idag var både jag och Henke lediga så det blev sovmorgon följt av god frukost och sedan var det dags för en sängliggande titt på sista avsnittet av True Blood. Det lär ju iallafall komma en säsong 4 om jag säger så..
Vi tog oss in till stan, egentligen för att kika lite på Polarn och pyret och Carlings, men hamnade hos både frisören och Pizza hut, men gott var det!

Min och Amelies innan-Idol-kl.8-promenad blev inställd pga regnrusket. Men det gör istället att jag kan ta mig lite glass till Idol och tända lite ljus, hösten är inte så farlig faktiskt :D På tal om glassen, i förrgår när vi satt på tåget från Sthlm sa jag till Henke att jag tyckte det skulle finnas en glass i storpack som smakade som Magnum White, godaste glassen ever! Och vad hittar inte Henke på affären senare på kvällen, White chocolate & Red fruits, gissa om jag blev glad.




Ps. Idag sparkade och rörde sig lillen så mycket att det syntes utanpå. På ena sidan var det mjukt och på andra sidan stack det upp en kulle, kanske ett huvud?

Ps2. Kära mamma har ju fyllt år och i helgen ska vi åka och efter-fira henne lite. Men vad ger man en kvinna i sina bästa år som i princip har allt hon behöver och vill ha? Förra året fick hon en choklad- och dryckesprovning på Palace och året innan dess ett fint halsband och en sjal. Kom med förslag!!!!


En återblick

Har kommit hem, kommit i myskläderna och kommit underfund med två saker.
1. Jag skulle aldrig kunna bo på landet (med landet menar jag 1 h till närmsta storstad och 20 min till närmsta livsmedelsbutik samt en ihållande rädsla för att inte vattnet ska räcka till en spolning, duscha är ju bara att glömma :P)
2. Jag är trött ändå

Under vår helg i Jämtland hade vi myyyycket familjetid, ett resultat beroende dels på det band vi fick pga samspolningarna och dels för att tv:n inte fungerade.
Vi grillade korv á la lågstadiet, spelade kort och åkte på utflykter. Henke fick fiska lite som han ville, och jag kastade allt några gånger också, men för första gången någonsin nappade det inte en enda gång! Till vårt förtret gällde detsamma för svampen och bären vi skulle samla in och ta med oss hem. Inte ett enda bär och den enda svampen jag hittade var en stor röd flugis, hmpf..
Henke sa nåt på hemvägen som jag tänkte på, han sa att Jämtland egentligen inte är så annorlunda från andra ställen med sjöar och träd runtomkring, och det är ju faktiskt sant. Det som är underbart i Jämtland är att årstiderna är så markanta där, där uppe är det redan höst, vilket ni ser på korten, och det är verkligen höstfärger!

Jag har mått bra för det mesta i helgen, foglossningen (om det nu är det) har inte känts av, säkerligen beroende på att jag inte gått och rört mig lika mycket som under en vanlig jobbvecka. Lillisen har sparkat massor och var så generös att farmor Pia fick känna också!

Idag börjar jobbet igen, ska bli intressant att se hur schemat ser ut för hösten :D Det enda jag egentligen hoppas på är att jag inte jobbar varje söndag, för nångång vill jag se på Henkes matcher!

Första kvällen i Sörbygden






Björkallén upp till Kråkslottet




Hängbron vid Albacken, skrämmande vacker utsikt :P



Grillning!



Lite för lång för Volvon bunkrade Henke upp med stötskydd för huvudet





Tillbaka i civilisationen!

Nu är vi tillbaka på Söder igen och vilken skillnad! Här får man duscha när man vill och behöver inte gå tre på samma spolning :P
Men vilket landskap! Ibland tar man alldeles för mycket naturbilder men i detta fallet var det absolut nödvändigt!
Ikväll tar vi oss till Fridhemsplan för en fika hos Fiffi, förhoppningsvis får jag en liten glimt av säsongspremiären av Ensam mamma söker också. En av tjejerna tränar på gymet och de har varit där och filmat, hihi :D
Bebisen säger hej också, har sparkat som en liten illbatting under helgen. Sötnöten känner väl av när jag är avslappnad :D
Här är lite örongodis tills vi hörs nästa gång!

Innan minisemestern!

Om några timmar sitter vi på tåget mot Stockholm, jag är verkligen helt slut. Inhoppet på morgonen sög musten ur mig och sen var det en 1-minutsvändning hemma för nya kläder och sen in till stan för att möta Amanda & Maeja.
Jag och Maeja gick och lekte på Plikta, åt kaviarmacka och kastade sand i håret (Maeja, inte jag!)
När vi kom hem var hon helt dödstrött stackarn och somnade med rumpan rakt upp i vädret, men är man trött så är man. Jag ska pröva det på tåget, man kanske sover bättre så?
Tar med mig 2 böcker upp till Norrlandet med förhoppningen att jag ska hinna och vilja läsa ut dem båda!

Här är magbilden som lovat, dock är det från förra veckan, som då var v.23, men bättre det än suddiga bilder från igår :P





Vi har startat lite smått med en lista över vad alla nära och kära tror om vårt lilla gryn. Om det är en flicka eller pojke, vilket datum h*n dimper ner och även cm och gram. Vore kul om ni ville skriva här vad ni tror så skriver jag upp i vår lilla bok :D

Om jag orkar med så kommer nästa inlägg inte förrän på måndag då, hoppas ni får lite Clara-abstinens under helgen :P Nästa vecka utlovas mer av min favoritmusiiiiiiiik, för det är ett inslag som jag själv uppskattar förträffligt mycket på andra bloggar, tsss :D

Puss & Kram på er alla sålänge!


Tisdag...

Idag får jag verkligen påstå att jag hunnit med en del. Vi har varit och förtidsröstat, gjort några små inköp och jag har jobbat ett pass!
Har också försökt komma på en suverän Jämtlands-outfit, jag vill ju helst känna att jag har kläder för alla väder och situationer. Du vet, den perfekta anställningsintervju-outfiten, den perfekta stå och kolla på Henkes match-outfiten, den perfekta äta ute med vännerna-outfiten osv osv.. Men Jämtland kräver nog något som är både stöt och vädertåligt och jag äger inte mycket av den sorten. Förra sommaren köpte jag stövlar just för Jämtlands-resor så de ska med. Men nån bra jacka har jag inte, och dessutom inte ens som går runt magen just nu.
(Imorgon tänkte jag lägga upp magbild! Ska ta en nyklickad här ikväll om Henke orkar!)
Jag tänkte mig en jacka av den här sorten, men har jag råd och kommer jag använda den annars?




Ett av dagens små inköp :D


Visst är de söta? De är i minsta storleken också så tanken är att det är de som följer med till sjukhuset så lillisen får lite varmt om huvudet! Henke tycker ju självklart att vi bara ska använda den vita, men jag gillar nästan den svart-vit-randiga mest! Är en riktig sucker för randigt just nu. Vet man inte vad man får för kön så är ju randigt ultimat, massor med fina färger istället!!
Nu är det sängen som gäller, imorgon blir en busy day med tidigt pass på jobbet, barnpassning och sedan tågresa till Stockholm!

Gonatter mina skatter!


I pity the fool...


Skönaste låten just nu!
(Och nej, denna låt kan inte appliceras på mitt liv om nån är sådär analyserande :P)


Ingen måndagsångest!

Jobbet kallar idag, men först tänkte jag hinna med en liten recap :D

Är nu i vecka 24 och har gått över hälften av tiden, weiii. En del har inhandlats och en stor del är kvar. Igår rensade vi ur en garderob och la in kläderna vi fått/handlat hittills, det är en liten men söt liten samling!




På onsdag kväll åker vi till Jämtland i några dar. Ska bli skönt att bara ta det riktigt lugnt, och då menar jag så lugnt att man hör sig själv andas lugnt. Henke vill plocka bär och göra sylt, men jag är tveksam till om allt böjande verkligen är det bästa just nu, har ju haft så jädrans ont i ryggen! Har erbjudit mig att sitta på en stol bredvid och peka ut de finaste blåa bären :P
Vi har även lite småplaner för Kråkslottet, måla om lite och lägga klinker i hallen, men det blir väl samma sak där, Henke jobbar och jag är arbetsledare :D





 Nu är det dags för lite mat, en snabb specialare med massor av persilja, mums!




And again...välkomna!

Dags för mig att välkomna er in till en liten del av mitt liv, alltså den del av mitt liv som jag väljer att delge er här på sidan.
Flera inlägg kommer säkerligen dessutom utsmyckas med en eller flera bilder, allt för detaljrikedomen :P

Detta första inlägg tillägnas även min kära sambo, som trots magont visat prov på sitt geni och hjälpt mig med utseendet på bloggen!

Imorgon kommer första "riktiga" inlägget, för nu ska mami sova!

TTYL kossor!

Ps. För ni fattar väl hur roligt namnet (For all you cows) egentligen är?! Min humor :P

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0