Åh min arma mage..

Bristen på inlägg har berott på en förmodad matförgiftning. Resten av familjen verkar inte ha blivit smittade iaf så det borde inte varit magsjuka. Jag började framåt söndagens kväll känna mig lite illamående, detta var i snar anslutning till kycklingsallad från lokala pizzerian som alltså är den jag klandrar för min vedervärdiga måndag. Ja, måndagen var inte rolig. Det var min natt så jag skulle upp och ta Love men innan jag ens hunnit värma färdigt hans mat hade jag hunnit två vändor in på toa för hulka upp en del. För att ändå beskriva det någorlunda läsbart så höll det på så hela måndagen, och eftersom jag inte åt någonting fanns det inte mycket kvar framåt kvällen. Jag fick då i mig två glas cola, jippie!
Nu börjar det ordna sig och jag har utökat till två mackor och lite spaghetti och köttfärssås.

Ja det var en snabb uppdatering. Imorgon åker jag och Love till Alingsås över helgen eftersom jag ska jobba och Henke ändå är på träningsläger.
Ska återgå till att kissa på mig av skratt till Big Brother nu. Jag skulle verkligen dö om jag var där, är så jädrans lättskrämd!!

12-veckors steget

Vi fick en bok av min syster när Love var liten som förklarade att barn under det första levnadsåret går igenom olika utvecklingsstadier. Eftersom Love i utvecklingen är 5 veckor bakom så är han nu inne i v 12. Detta kan i största mån förklara varför han:

1. äter sämre och drar ut på måltiderna
2. är smågnällig mest hela tiden och ingenting är roligt
3. har brutit sin fina streak med att sova hela nätterna
4. inte är lika aktiv, ex i babygymet
5. somnar bäst i famnen

Men efter varje "osäker och klängig" period kommer en solskensperiod då barnet använder sig av sina nya kunskaper så den ser vi fram emot!!


Idag är ju lilla Lovisen även 4 månader gammal och det har vi firat med ett besök hos kusin Noah och en fika på stan. Dock var det jag som fick god muffin och inte Love, men som sagt så är han ju inte så intresserad av mat nu ändå :P
Numera är ju Love stora killen, så nu gör han allt detta:

Ler varje morgon!
Håller både nacke och rygg stadigt!
Sitter upp med hjälp och blir stolt ibland också för att han kan så bra!
Ligger på mage och lyfter på nacken
Går mot storlek 68 i kläder
Känner igen mamma och pappa och även mormor ibland (för att hon har såna färgglada glasögon!)
Vänder sig om efter ljud
Vill gärna prata lite sådär på morgonkvisten (kanske om vad som ska hända under dagen?)
Sover hela nätter, 22-07 (Ja, förutom just denna veckan då :P)

Love är även ca 3745 gram tyngre än när han föddes och 16 cm längre :D
Nej, nu är det dags att hoppa i lopplådan. Nu är man ju bortskämd med hela nätter så när Love vaknar 2 gånger på natten är man ett sömnmonster hela dagen!

Fina presenter!

Idag var jag och Lovis en svänga på stan och träffade gamla Taxikurir-vänner. Det är alltid ett vågspel att försöka få i sig lite mat på något lunchställe också, antingen är det för trångt så vagnen kommer inte in, det är förbjudet att ta med sig vagnen in eller så går det helt enkelt inte att ta sig in. Idag trodde jag att vi skulle stöta på det sistnämnda hindret eftersom Amazing thai ligger 1 våning upp. Men med hiss och lite bök så kom vi iallafall in, och stor plats för barnvagnar fanns det i kapprummet också. Det funkar alltså att äta där, men själv skulle jag nog inte försöka ta mig upp och in. 
Jag och Love fick fina presenter också! En nalle till Lovis och lite gotte mamma!Tteet luktade helt sinnessjukt gott, det har smak av jordgubb och jasmin tex! Det var även lite kvällsgod choklad och marmelad med champagne :D



Imorgon beger vi oss till Alinge-texas över dagen för att träffa goda vänner, jag tänkte dessutom passa på att kika lite lätt på pyjamasar till Love och klänning till både dop och senare även bröllop till undertecknad. Är man duktig använder man samma klänning två gånger, speciellt då det inte är många som går på båda, men det är ju så fjuttans trist. Två klänningar till priset av en låter väl som en bra deal? Alltså är det affärer som HM och Lindex jag får kika i :D

Vårmössa!!

Just nu önskar jag att jag kunde vinna en fin mössa från Myran & lo i tävlingen som pågår här: http://theperfectwife.blogg.se/2011/march/tavla-om-mossa-fran-myran-lo.html. Love har ingen riktigt bra vårmössa så jag har ändå varit på jakt efter en!
I övrigt så finns både mössor, dregglisar, filtar mm. till riktigt överkomliga priser, på http://myranochlo.blogspot.com/search/label/Tyger, även om jag inte vinner :P Ett stalltips till er som känner att ni vill köpa nåt litet, fint och personligt till Lovisen under åren:D




Igår bakade jag första rundan med småkakor inför namnkalaset, men det är ju inte lätt att spara nåt med en sambo som älskar de där små sockerbomberna! Får se om det blir en vända till in i ugnen ikväll. Henke ska iväg och spela match och jag hade egentligen velat åka med, men Jonsered är en bit bort tyvärr..vi får se!

Nu ska jag och Love ut och promenera om en stund, det är ganska fint väder. Men först är det dags att mata lilla fågelungen igen, han äter som en hel karl numer (och spyr som en festande sådan också) :D

En febrig Love och en mamma med dåligt samvete

Först var jag så glad att Love sov länge men under dagen har jag förstått att det antagligen är en liten feber som smugit sig på min stackars nos. Så förutom att snuva och hosta har satt sig i min kropp så har nu även det dåliga samvetet gjort det. Inte kan man väl sluta gosa med sin älskling bara för att man är sjuk? Jag är hemma hela dagarna med honom och varit sjuk i flera dagar, och såvitt jag vet flera till, så jag har så svårt att inte försöka leka och gosa och pussa som i vanliga fall :( Jaja, Love verkar inte må alltför dåligt iaf, när han vaknar igen ska han få Panodil om inte tempen gått ner.
Henke är inne i stan och träffar sin käre bror som är i gbg över helgen. Tanken var ju att vi också skulle möta upp men så blir det ju inte. Hade bara jag mått dåligt så låt gå för det, men när Lovis äntligen sover så har jag inte hjärta att väcka honom och dra på honom en massa kläder. Vaknar han för tidigt kanske det blir av för han sover ju alltid i vagnen så det kunde vara ett bra knep :P

Idag har jag faktiskt även hållt mig från att äta godis på 6 dagar! Det är inte så svårt när man väl lägger manken till. När vi var hos mamma och pappa förra helgen höll jag mig dessutom från att äta fikabröd på dagen för att jag ville äta lite godis på kvällen, duktigt va! Men idag längtar jag efter nåt litet smarrigt, men det behöver inte vara mycket. Jag vet att om jag köper mycket äter jag mycket, så jag köper nog lite smågodis eller min nya favvo, Marabous choklad Cookies and cream!

Har sett två av tre dansfilmer i dagarna och Step up 3 har hittills besegrat Stomp the yard. Innan Henke kommer hem blir det nog Street dance, orkar inte många knop idag...



En dagens Lovis med en gnutta feber

Dansfilmer!

Nu är Love inne i en klängig period. Inte för att det gör mig nåt men dagarna bara rusar förbi och med andra möten och nöjen inbokade så känns det som om veckorna går snabbt som attan. Och jag både gillar och inte gillar det. Det betyder att jag aldrig direkt har det tråkigt, men också att Love växer snabbare. Snart är han inte sådär liten och bebisgosig längre och denna period är över utan att vi ens märker det. 
I vilket fall, denna veckan är jag lite småsjuk så då gör jag inte mycket ändå. Men det är bara skönt. Jag är bara ledig och uttråkad när jag själv vill vara det :P

Nu är det kväll och det är fotboll på tv vilket föranleder att jag och Love går in i sovrummet och kikar på dansfilm. Har inte sett någon ännu som kan slå älskade Honey, men vi får se. Jag fick sån himlans lust på dansfilm idag så jag har tre som ligger och väntar. Första blir Step up 3. Imorgon säkerligen antingen Stomp the yard eller StreetDance!




Love sov heeeela natten!

Vilken lycka! Love sov från 23-07.30 och var inte ens särskilt gnällig när han vaknade. Han bara låg där och gnydde och när mamma stack fram huvudet spred sig ett stoort leende över hans ansikte! Han liksom ler med både mun, öron och ögon! Lillknorten gör mig så glad och lycklig!

Om en timme kommer superfina Tove förbi och då tänkte jag bjussa på lite kanelbullar. Hon är ju själv en sån hurtbulle men en kan man väl ändå trycka i'na tycker jag! Själv var jag ju och tränade Zumba för första gången igår så jag känner mig ganska nyttig jag också! 

Hörs senare!!

Efter en febrig natt

Vi var på BVC för 3-månaderskollen igår vilket innefattade vikt och längd samt även vaccinationer. En vanlig bieffekt kunde vara feber och att de sov mycket men i vårt fall gällde feber och en massa skrik och tårar. Det var första gången Love hade feber, och egentligen första gången han hade sjukdomssymptom så det var ingen höjdare. Vi mätte 39.1 vid 1 inatt och det tyckte jag var svinmycket?! Han fick alvedon och vid 4 hade tempen sjunkit till 37.5. Tänk ändå vilken tur att febernedsättande finns, både för barnet och för oss vuxna! 
Roligt var iallafall att han växt helt sjukt mycket! Eller, vi har ju sett att han blivit en liten tjockis nu och det visar även siffrorna. För 18 dagar sedan vägde han 4400 gram och var 56 cm. Nu väger han 5270 och är 58 cm lång!
Snart är det dags att börja med smakportioner och det ska bli kul att se hur aktiv Love är på att pröva nytt!




Love 14 veckor




Första böckerna. Två från BVC och Barbapappa från farmor!

Nu ska jag hinna städa lite innan lillisen vaknar till, det ser ut som ett bombnedslag här hemma. Sen ska vi ta oss en långpromenad ute i det fantastiska vårvädret!

Love mfl!

Vår helg i Stockholm har varit fullspäckad med roliga händelser. Klockan 05.30 på fredagsmorgonen packade vi in vårt pick och pack och styrde bilen mot Stockholm och Söder via Jönköping. Efter ett antal stopp både för mat och inköp av fotbollsskor(!) var vi framme på härliga Brännerigatan! Kvällen var ju vigd åt Foo fighters exklusiva klubbspelning på Nalen, som var så fruktansvärt bra, så Love fick stanna hemma och mysa med farmor och faster!
På lördagen tog vi först en promenix runt området och tog sedan en fika i Skrapan. Senare på dagen var vi en sväng förbi Henkes pappa i Nynäs för lite farfar-Love-mys och sedan åkte vi på kalas hos Henkes mormor. Det var ett stort gäng som missade Mello för en massa god mat och ännu godare tårta! 
Igår skulle vi egentligen ge oss av väldigt tidigt men vi var så himlans trötta efter en långpromenad och fika att vi tog oss en liten nap hela familjen. Vi var inte hemma förrän vid 22.30 men det var det värt. Love var lugn både på upp och nerresan och vi kunde inte vara mer stolta över vår lilla fis! 



Love och farfar



Love är egenkär :P

Sovdax!

Tänkte bara skriva några rader innan jag lägger mig i sängen och kikar på The Bill....om jag orkar. Love har sovit i princip hela dagen, undrar hur han kan ha så mycket sömn att ta igen. Skönt var det dock självklart att han var lugn och stilla när vi idag var på första föräldraträffen. Det var med ett lätt bultande hjärta och andan i halsen (eftersom jag såklart var försenad och varit tvungen att springa till BVC) som vi kom in och satte oss bland alla mammor och barn. Några pappor var för övrigt med också ja! Första träffen är väl alltid lite nervös men fick iaf lite tips med mig hem och även några namn med tillhörande telefonnummer. Flera tjejer bor i närheten och en till och med i grannhuset! Man kan ju inte låta bli att tycka att det är bekvämt om man inte vill gå på promenix ensam!
Fick ett snabbesök av Frida idag igen också eftersom hon vart på möte i närheten, trevligt som attans :D

Imorgon har jag tvättid klockan 8. Behöver tvätta Loves kläder så han har ett par ombyten med sig upp till Stockholm i helgen. Tänkte även prova en superfin kofta han har i stl 62. Fingers crossed att den passar för då får han ha den på kalas på lörda!
Vi ska även till fina Sofia imorgon för lunch och lite stadshäng hemma i Alingsås, ska bli sååå kul!

Jaja, sov gott allesammans. Det vet jag att jag kommer göra för det är Henkes natt, tjo-f-ing-ho!

I love my Nikes!

När jag är inne på Din sko kommer Henke in och säger att han hittat ett par skor på Stadium som han tror att jag skulle gilla. Och är det inte fantastiskt att den mannen känner min smak utan och innan! Precis såna gymskor jag önskat mig inför vårsäsongen. Jag gillar att de är mestadels svarta, men även rosa och att de blänker lite. Ja jag älskar allt med dem! 
De invigdes idag på ett Cykel 30 Activio på gymet. Både jag och Mira var cykel-virgins på Partille så vi skippade faktiskt Activio-biten för att inrikta oss på att klara oss ut från passet levande. Vi överlevde med nöd och näppe (på 30 minutarn är det inga raksträckor att tala om!) och nästa gång kör vi nog med pulsband. Kan nog vara en hjälp för att förbättra sin träning.

Nu kommer snart tant Frida hit. Jag hoppas på skvaller, husplanering och annat smått och gott :D



Nike från Stadium, halva priset på reapriset!

RSS 2.0