Inte på benen än

Dålig uppdatering på grund av dåliga förutsättningar. I en vecka har jag vankat av och an med magsmärtor och inatt åkte vi tillslut in till Östra specialförlossning. Jag är inte nåt stort fan av sjukhus, både för att jag aldrig tycker att man får reda på mer än innan man åkte dit och för att man sitter och väntar i flera timmar med konstanta smärtor. Har jag ont vill jag hellre härda ut hemma i min trygga zon. Men efter en vecka kändes det ändå som om det var dags att göra någonting. Alla värden var dåliga men däremot sa ctg-kurvan att iaf barnet mådde bra och det var en stor tröst. De skickade trots alla dåliga värden och stor värk hem mig och förordade sängläge och värktabletter. Imorgon ska vi tillbaka för att ta prover igen och på nåt sätt både hoppas jag och inte hoppas att de hittar nåt. Det gror en slags panik i mig när jag inte vet vad som är fel och att det heller inte finns nåt annat att göra än att knapra piller som i de flesta fall inte ens hjälper.
Jag känner mig jättetråkig och jättetrött men jag gör verkligen ingenting nu. Lektionerna kan jag inte gå på, förlossningskursen har vi missat 2 av tre tillfällen och jag kan inte fixa särskilt mycket här hemma. Jag bara hoppas att jag får lite vila och energi innan det är dags för själva förlossningen.

Jaja, slut på wajnandet (men ibland behövs det lite sånt också)! 
Det som håller mig positiv är framförallt älskade Spanky. Han masserar mina fötter, diskar, städar, tvättar, springer ärenden, handlar och allt möjligt! Idag har han tänt mysljus i lägenheten och i förrgår kom han hem med en hel låda GB-glass (har lite dille på Nogger just nu!) :D
Igår tyckte vi även att vi var värda en julklapp och la ut några tusen på en splitter ny systemkamera! Den kom redan idag och vi har hunnit ta en massa foton på onödiga saker bara för att testa funktionerna :P

Här är vår nya gadget!

Mina planer inför de här något lugna dagarna (kanske veckorna) är iaf att:

Ta många kort!
Baka lussebullar
Läsa massor av bra böcker! (Har beställt några pocketar som borde komma i dagarna)
Planera massa roliga saker inför våren och sommaren 2011
Kanske träffa nån vän som inte bryr sig om att jag ser ut och känner mig som en zombie och som dessutom vill ta sig till Bellevue :P

Och vila såklart.. Henke sitter på min axel och förmanar mig :D
Är det någon som har fler förslag på aktiviteter som gör sig strålande i liggläge så tages de tacksamt emot!

Kram sålänge!


Pain-week

Trots ihållande smärta och en måndagnatt som övergick i ren och skär panik så sitter jagj idag här och plugga och försöker komma igen med hemtentan som ska vara inne nästa vecka. Jag har noll motivation och dessutom en rygg, mage och ett huvud som bråkar med mig varje minut under dagen.
Igår var vi en snabbis i Allum för att inhandla lite "bra-att-ha", det blev en skötväska för 99:-! och ett par minismå vantar till lillisen och smink till mamma! Jag tycker definitivt att jag var värd det, hade 1,5 cm kvar på ögonbrynspennan och en mascara utan piggar :P
Jag måste dela med mig av mina favoritbutiker när det kommer till barnkläder. På Åhlens kan jag gå HUR länge som helst, de har såå fina saker! Märket Parvel är både funktionellt och svinsnyggt, blir mycket av det i vår/sommar sen! Sen har de ju mängder med Barbapapa, Star Wars och andra märken :D På en stark andraplats kommer Lindex, också där finns det så mycket stilrent och fint! Villervalla är även en snabb runer up. Äääälskar ju randigt så därför är det ett säkert val!
När det gäller barnprylar kan jag gå länge på Liten Karin i Haga. Där finns allt från små bilar till möbler och inredning i Shabby chic stil!

Jaja, back to school. Ska skriva en allmän textanalys på en artikel. Lite småroligt är det eftersom debattartikeln ifrågasätter varför S sluter leden bakom Mona Sahlin och inte kickar henne. Känns både aktuellt och inte :P


Pain-day

Var nere på skolan en stund i förmiddags och gjorde färdigt grupparbetet och det var ungefär så mycket jag orkade med idag. Jag var såå hungrig från det att jag gick upp att jag trodde jag skulle svimma av eller avlida. Jag förstår inte vad det är, har bebisen tänkt lägga på sig 100 kilo på en månad??
Glömde nämna i senaste inlägget (bland finmat och frieri och allt!) att jag haft värk i magen hela helgen. I fredags natt trodde jag det var dags, men var så trött att jag tänkte vänta till morgonen att berätta för Henke. Han blev skitsur när jag berättade det för honom på lördagsmorgonen, tsss. Kan förstå det liiite :D
Vi får se hur veckan blir men just nu är jag ju långt ifrån 100%. Idag sket vi i förlossningsförberedande kursen och det svider lite, tyckte ju att den var väldigt bra. Får se om vi tar igen detta tillfället i december.

Jag har försökt plugga lite men längtar mest tillbaka till soffan och lite fotmassage, så so long!

Ps. Har nämnt det förut men se The event, finns på SVT-play. En serie helt i Clara-smak!


Finbesök, finmat och finfrieri!

I slutet av förra veckan hade vi då svärmor på besök. Väder och massvis med skolarbete till trots fick vi ändå en del kvalitetstid och det är lite roligt ändå att det mesta av tiden umgås man runtomkring mat av något slag. I torsdags kom Henke och Pajjen förbi mitt och Kristinas favorit-lunchhak Tre indier och vi inmundigade en, som vanligt, god Tikka Masala och annat! I fredags var jag superdupertrött och ditchade skolan och så drog vi oss lite senare på eftermiddagen in till Haga för en Hagabulle med tillhörande latte! Det är ju inte bara Husaren som kör på de massiva bullarna nu märkte vi till vår glädje då Husaren var fullpackat kl. 14 (!) på dagen :D



Det blev mycket prat om framtid och barn och även Göteborg och landet Sverige i stort! Det är inte utan att man saknar att ha både henne och familjen Bard i övrigt på lite närmare avstånd. Jag älskar att umgås med stora familjen!

I lördags var det så dags för årets första julmys. Vi blev en liten men genuin julskara!
Vi åt pepparkaksmuffins med hallon och hallonfrosting, chokladcupcakes, dadlar med fetaost och pepparkakor och drack chai-te och glögg!




På lördagskvällen var vi med om nåt som vi aldrig förr varit med om, det är ett som är sant! Det som började som en trevlig födelsedagsmiddag på Stage door nådde sin kulmen då Tobbe från Göteborgs Operan kommer in och river av Ted Gärdestads För kärlekens skull utan darr på rösten följt av en fanfar på saxofon. Under tiden har det delats ut champagne (och Sprite till undertecknad) och strötts rosenblad över golvet. Till allas (läs de som inte visste om det såklart) förvåning reser sig födelsedagsbarnet Calle upp och tar Amandas hand, leder henne ut framför alla och går ner på ett knä!!!!!!!!!!! Helt sanslöst och oerhört fantastiskt sammanfattar det hela!
Hur toppar man ett sånt födelsedagspartaj liksom?! Haha...

Jaja, tillbaka till vardagen.. Sitter här med ansiktsmask på och ska strax hoppa in i duschen. Blir en riktigt tidig morgon med grupparbete imorgon och när vi är färdiga är tanken att jag ska sätta mig och plugga med en kopp kaffe någonstans i Vasa. Kompletteringen är fortfarande inte färdig, 1000 ord till blev det idag, men det går långsammare än en snigel i motvind. Imorgon börjar jag med den nya hemtentan som ska vara färdig om en vecka cirkus.
Imorgon kväll är det kurs på Östra igen, ser verkligen fram emot att träffa Anneli igen, den kvinnan kan sina förlossningar :D

Nighty nighty!


Bildkommunikation!

Nya kursen ger mig inspiration! Den första delen handlade mest om textproduktion, och får jag säga det själv så kan inget mäta sig med dito lektioner på svenska institutionen med Claes, Jenny, Stellan och alla de andra! Men den andra delen, bildkommunikation och bildanalys, jag säger bara wow! Jag blev glatt överraskad, både av mitt ämnet i sig och föreläsare Christel Copp. Att hon är one of a kind, som hon påpekar själv, är det ingen tvekan om! Föreläsningar på 5 h brukar inte vara så underhållande..
Fundera själva på om de två nedanstående bilderna är bra eller dåliga när det gäller att få ut sitt budskap!

Jag är supersugen på att skaffa mig en riktigt bra kamera och fota massa olika objekt och på massvis av olika sätt. Om någon vet någon som har en fantastiskt bra kamera till salu till ett lika fantastiskt pris så tveka inte att säga till mig, jag antar ju att det kommer finnas ett motiv som man kommer vilja ta kort på mest hela tiden i jul däromkring :P

Startbilden på Västra Götalandsregionens politiska sida, förtroendeingivande och trygg eller skrämmande och negativ?



Startbilden på Västra Götalandsregionens miljösida. Varför göra det svårt när det kan vara enkelt?!


Svärmor är ju här på besök och sussar så snällt i vår soffa. Hon har tom påstått att den är skön. Men mest är det nog för att hon är kort nog att rymmas i den :P Imorgon åker vi till Haga och äter bullar, lite inredningsbutiker, Fanny Michel och Villervalla blir det nog också om jag får bestämma!

Mys på er i novembermörkret, nu ska jag äntligen få sova!


Pyriset!

Idag snöar det ute gott folk! Himlen är grå och marken än vit och här sitter jag och bara myser med en skål risgrynsgröt och kanelbulle, inte illa pinkat!



Gårdagen var ett uppvaknande för både mig och Henke. Flera gånger under den förlossnings-förberedande kursen på Östra satt vi och petade på varandra när hon sa nåt som vi tyckte passade in på den andra. T.ex. tror Henke jag kommer vara en kontrollbitch som kommer ha svårt att släppa allt men jag blånekar! I vilket fall så visade det sig att vi nog ändå känner varandra ganska bra och egentligen vet vad vi har att vänta av varandra och det känns grymt skönt.
Tiden går så himla snabbt. Jag är redan i v.33, alltså åttonde månaden! Tänkte delge er den "vanliga" informationen om kroppen och bebisen:

Kroppen:
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Jag mår relativt bra men är sjukt trött. Med lektioner nästan varje dag är det lite vågat att planera in aktiviteter efter skoltid och på helger, men jag har svårt att inte göra det när det känns som om jag kommer försvinna från jordens yta efter årsskiftet :P
Jag är dessutom svullen så jag kan sprängas. Mina händer och leder gör som mest ont på morgonen men den konstanta svullnaden har gjort att jag inte kan ha några av mina gamla skor eller handskar.
Bebisen rör på sig massor, men det är mer stora rörelser än sparkar. Denna veckan verkar den dessutom ligga långt ner mot urinblåsan så jag känner mig kissnödig igen så fort jag varit på toa!
Jag är inte direkt sugen på någonting men däremot sugen hela tiden :P Jag vill ha nåt att knapra på men vet sällan vad det skulle kunna vara. Vi har däremot köpt en massa frukt så jag kan knapra nyttigheter iaf!

Snart ska jag iväg till barnmorskan för lite småkoller! Här är en ganska dålig bild på magen i vecka 33, den är väldigt grynig, men den är min ;D


I mina öron

Eftersom jag inte kunnat lägga upp bilder så tänkte jag istället delger er vad som smörjer mina öron i dessa kalla dagar. Först och främst är det Zac Brown band, en nykomling på countryhimlen i USA. Deras As she's walking away är suuuper! Här är dock inte den officiella videon, men kolla gärna på den också!




Jag lyssnar även på en gammal hund kan man säga, Courtyard hounds. Det är två av de tre medlemmarna i Dixie chicks som kör lite eget. Dock hoppas jag ju alltid på att chicksen ska komma med nåt nytt!


Det är inte min dag idag..

Jag vill inte påstå att världen är emot mig idag, men iaf tekniken. Jag suger på datorer och det är egentligen lite skrattretande att jag börjat läsa en kurs där både Photoshop och InDesign ingår. Spännande att se hur de programmen kommer visa sitt missnöje mot mig som person
Jag har iaf försökt i närmare en timme att lägga upp bilder, och trots att jag älskar min lilla fina vita Mac-dator så är det inte mycket som funkar när jag väl sätter igång. Så det blir INGA bilder, återigen. Tycker själv att det är lite trist att bara läsa inlägg med massvis med text, men here you go, ett alldeles bildfritt inlägg :P

I helgen var vi hemma hos mor och far i alingetexas! Det blev filmtittning, fika på stan, planering och lite shopping! Mamma köpte en jättefin topp till mig, ska lägga upp bild sen! Tanken är att jag ska ha nåt att ha på mig på diverse halabaloo som händer i november/december!

Det känns som om det är mycket som händer nu. Förutom att jag ännu mer insett att bebisen kan komma nästan nästan närsomhelst så har jag börjat ny kurs på Uni. Första delkursen är mycket textproduktion, för olika genrer och olika målgrupper, mycket som jag redan läst förut så hoppas på bra resultat! Hur examinationerna kommer fortlöpa är dock som en nagel i ögat, det finns flera gruppuppgifter och jag är ju inte särskilt säker på hur mycket jag kommer kunna samverka med andra lite längre fram. Men det får tiden utvisa!
I veckan kommer Henkes mamma ner till vår lilla stad och det är stadsvandring och mys på hög nivå inplanerat!
Nästa helg går även första julmyset av stapeln. Det är ett litet pre-julmys för att det är så svårt att få ihop sånt i december när det är så mycket annat :P
Imorgon ska vi till Östra för det första av tre kurstillfällen i förlossningsförberedning. Smärlindring, förlossningens steg, tankar efteråt osv ska gås igenom!
Med allt som händer ska jag ändå försöka njuta av den sista tiden jag har med mig mitt lilla barn vart jag än går. Det känns helt sanslöst att det ska komma ut en bebis som vi ska ta hand om sen!

Nu ska jag hasta iväg till jobbet och träffa en alldeles egen gotlänning, hon pratar precis som Idol-Olle, tsss :P

Camilla-dagen



Igår var det Camilla-dagen, toktjejen ska ju dessutom flytta från Göteborg vilket föranledde en heldag så vi riktigt skulle få ut det mesta av varandra :D
Först ut var bullbak för det var det hon önskat sig. Bulldegen blev riktigt fin, jäste som fanken gjorde den. Det gjorde det helt klart värt väntan när vi redan i starten gjorde uppvärmningen av mjölk och smör i helt fel ordning o därmed alldeles för varmt :P





Och slutresultatet...



Efter bakningen, som alltså drog ut på tiden, gav vi oss snabbt iväg framåt stan för middag på Tonys. Det roligaste var att Camilla trodde att hon skulle bli bjuden på pizza på nåt pizzahak nere i Vasastan, men hon höll god min när jag sa vart vi var på väg :P Stackarn! Tonys hade några pizzor men vi slog till på fisksoppa och en riktigt god stek. Självklart blev det också efterrätt, italiensk marängglass med lattekärna till mig och choklad fondant till födelsedagsbarnet!

När jag satt på vagnen hem tänkte jag på att jag inte haft en tyst stund under hela dagen och det sammanfattar Camilla ganska väl :P Den kvinnan vet hur man håller låda och vi har så ofantligt mycket att prata om och det gör mig så glad. Trots att vi umgås en hel dag har vi vid slutet av dagen fortfarande lika mycket kvar att prata sönder!
Kommer saknar dig tuffing! Bjud in mig (eller oss!) till Skövde då och då va. Schyrre du:D


Älskade hatade cykel!

Allra först får jag nog uppdatera lite sen senaste barnmorskebesöket, förra gången var det ju lite tal om havandeskapsförgiftning, men det var ingen fara på taket. Detta besöket var både tester och blodtryck bättre!
Fick däremot remiss av läkaren till Östra för att ta EKG, har haft så sjukt ont i bröstområdet sen i augusti till och från och han tyckte det var lika bra att kolla upp det. Hoppas på att jag får komma dit innan förlossning bara!

Igår cyklade jag till jobbet! Det var både en härlig upplevelse och en mer smärtsam. Förutom att benen tog i magen vid varje tramptag så fick jag så sjukt ont i rumpbenen efteråt. Ingen kraft i benen hade jag kvar heller :( Men sen var det ju säkert ett år sedan jag tog min vita springare på en tur. Stackars cykeljäkeln. Den borde få röra på sig lite mer!

Kompletteringen börjar närma sig 3200 ord..Det går nåågot långsamt. Men jag satsar på att vara färdig denna veckan trots en massa andra roliga saker som händer, disciplinen har svårt att infinna sig när det var så längesen sist.

Jag är trött men kvällspasset på jobbet närmar sig så nu ska jag slurka i mig de sista makaronerna så ska jag bege mig. Ska handla lampor på vägen också, glamournivån är hög idag :D


PS. Snart kanske jag skriver om en liten nyhet, som vi är väldigt spända på jag & Henke!


RSS 2.0