Gör lite pengar susen?

Ibland har jag dagar då jag ifrågasätter om jag verkligen är så öppen som jag vill vara, eller om allt skulle vara bättre bara det inte var som det är. Den allra vanligaste frågan är självklart: skulle jag vara lyckligare om jag hade mer pengar? Och för en person som mig som älskar att köpa saker, stora eller små, materiella eller upplevelser spelar egentligen ingen roll, så känns svaret tämligen skrivet i sten. Jag får en kick av små inköp, en ny mascara eller en liten mössa. Jag blir glad av att gå o handla även om det bara är mat och toapapper.
Vissa dagar kan suget efter att köpa vara extra stort och idag är en sån dag. Jag känner mig helt respektlös mot mitt älskade lilla pyre när jag säger att jag ibland behöver nåt att längta till, nåt som gör att jag glömmer bort vardagen en stund, nåt helt sanslöst roligt som händer, men så är det. Jag tänker inte hyckla. Det kommer bli helt underbart, sen! Men just idag önskar jag att jag kunde skippa jobbet och klicka mig till både det ena och det andra snabbt och enkelt på nätet.

Jag skulle vilja köpa allt det där superdyra och fina sminket som håller hela dagen och gör huden sammetslen och yada yada yada..
Jag skulle vilja köpa en bil och cruisa ner till vilken stad som helst bara sådär och bo på hotell, sova i gosiga, fluffiga sängkläder och äta hotellfrukost.
Jag skulle vilja köpa en biljett till Västindien eller nåt annat ställe med klart vatten, länga vita stränder och strandhäng med alkoholfria drinkar i kokosnötter.
Jag skulle vilja gå på en shoppingspree i New York med obegränsat konto och köpa fina festblåsor blandat med accessoarer och skor i mängder.
Jag skulle vilja köpa en fin, inte överdrivet flådig jag har ju ändå begränsningar :P, lägenhet i Göteborg. Kanske i Haga eller Kungshöjd, med takrosetter och höga fönster.
Jag skulle vilja gå till frisören utan att behöva boka tid, det är väl så när man är rik va?!
Och den gemensamma nämnaren i alla ovanstående lyxönskningar är sjävklart att de ska ske på momangen, direkt! Helst ikväll och allra senast imorgon :P

Jag tror naivt att vissa inköp gör mig lyckligare. Personer med ambitioner inom psykologibranschen skulle säkert påstå att jag vill köpa grejer för att täppa till nåt hål, för att fylla ett slags tomrum av nåt slag, och det kanske är sant. Vad jag vet är att det finns de som hänger sig åt att fylla tomrummet (som Vanita i Lyxfällan kanske?) och de som ändå också är realister. Jag hoppas att jag kan hålla fast i min naivitet (!) som i sin tur nog gör att jag är realistisk.
Jag vill inte låta hard to please heller folks, jag blir glad av små saker också. Marabous vintervit är en glatt inslag i höstrusket, julmusten och pepparkakornas inträde likaså. Hoppas på fler överraskningar i höst, jag är en sån som gillar att bli överraskad jag :D
I december/januari kommer ju dock den största överraskningen, blir det en flicka eller pojke!


Skolarbete och dåsighet= bra kombo?

Igår började jag skriva på en gammal komplettering som blivit liggande sen i våras. Behöver en fullständig grundkurs för att få gå Presentationstekniker så nu har jag fått mina fiskar varma eftersom kursen startar nästa vecka.. Ofta brukar sånt ordna sig även om man inte lämnat in i tid, men risken med mig är att det aldrig kommer in om jag inte har en deadline. Nu har jag lyckats skrapa ihop 2600 av 10000 ord så det är en låååång uppförsbacke kvar. Själva tanken på att skriva om en observation vi gjorde i februari känns ju inte heller så uppmuntrande. Men sakta men säkert försöker jag ta mig till de gyllne 10000 tecknena. Såhär många böcker och anteckningar har inte varit framme på ett par sköna månader!
För att inte bli helt gaaaalen på studier så snabbt igen kom Camilla förbi och lyste upp en något regning onsdagkväll. Vi åt massor med fruktsallad, jag med glass till, och kollade på Bonde söker fru. Fru Solfjord fyller år nästa vecka och vi försökte planera in nåt speciellt roligt, men det är så svårt när det är höst. På sommaren kan man göra nästan vadsomhelst känns det som. Ett krav hade hon iaf, och det var att vi skulle baka bullar. Hard to please, nej!



I måndags tog vi oss en liten tur till Allum för att inhandla vinterjacka till Henke. Men det blev istället en sen lunch med Frida och en glittrande partytopp till mig :P



Helgens schema är i princip redan satt. Det blir nästan bara roliga happenings! På söndag ska jag jobba så det är det enda som inte är så roligt. Imorgon är det återbesök hos barnmorskan och även om man skulle kunna tro att det inte är så roligt är det skönt att få ytterligare ett provsvar, och ett bra också förhoppningsvis! Kvällen blir mys med Henke, är lite sugen på att köra en favorit i repris med Banana split! På lördag är det frukost/fika med Anna, som jag inte träffat på år och dagar, fy skäms på oss! På eftermiddagen är det vinna eller försvinna för GBK:s herrar då det är sista kvalmatchen. Går allt vår väg blir det väl lite firande på kvällen :D

Nu blev jag sugen på att röra ihop några kladdmuffins!
Hörs & syns!

Dagens...

Onda: Vadträningsvärk och fingerleder
Trötta: Jag
Slav: Henke
Tv-program: Ensam mamma söker
Insikt: Inga fler ensamtimmar på jobbet
Bästa: När Fanny kom till jobbet
Mat: Två piroger och sedan hemlagad lax!
Resa: Till Artles torg
Tabbe: Att meddela kunderna att vi stänger 2 minuter innan vi gör det :S
Film: Shutter island
Hollywood-fru: Jag (min överläpp var så svullen imorse att det såg ut som jag injicerat silicon)

Framtidsplaner

Först och främst måste jag säga, stackars alla oss som precis såg Halv åtta hos mig. Den efterrätten verkar ju inte gått av för hackor och jag är helt sjukt sjugen på att göra en banana split eller nåt nu. Får se vad magen får när Henke kommer hem från träningen, någon måste ju inhandla snasket :P

Jag har de senaste veckorna börjat klura lite på hur min utbildning egentligen ser ut och vad som ska ingå i den. Allra helst vill jag ha en kandidiat i svenska och medie- och kommunikationsvetenskap. Med den kursen jag läser i höst på 15 hp så krävs det bara 15 hp till för att jag ska kunna ro det i hamn. Nu när jag sitter och kikar på Studera inför vår och sommarsäsongen blir jag sååå sugen på att läsa massvis med roliga kurser. När jag väl läser dem sen så brukar det kanske inte alltid låta så positivt, men jag kommer nog aldrig sluta (ursäkta uttrycket) vara kåt på att plugga nya saker. Eller rättare sagt, att läsa det som jag tror skulle vara användbart och intressant i framtiden!
Den 4:e november startar kursen Presentationstekniker som jag hoppas på att kunna fullfölja på ett eller annat sätt. Nästa sommar går distanskursen Medieanalys och hösten 2011 går det en kurs i Grafisk produktion. Jag känner mig taggad men det känns också som om tiden inte riktigt räcker till. Jag stressar upp mig själv för att andra runtomkring mig tycker att jag borde ge mig ut i arbetslivet. Jag å min sida tycker att jag har gjort bra arbetserfarenheter hittills trots att de kanske inte direkt representerar det jag förhoppningsvis ska jobba med i framtiden. Vårt barn som kommer nu känner jag faktiskt medför ett naturligt och välbehövligt stopp. Jag har känt mig stressad av att inte riktigt veta var min plats är eller vart jag ska befinna mig. Jag hoppas att den här pausen tillsammans med ett par roliga kurser gör att jag känner mig mer på banan igen och att 2011 blir starten på nåt nytt och bra.
Jag hoppas även på att jag under året ska kunna behålla tre fokus: familjeliv, hälsa och utbildning.
Oh, det var lite djupare än vanligt, men det kändes som det var dags, speciellt inför den stundande kursen som kommer kräva att jag sätter mig själv främst och känner efter hur mycket jag orkar och vill.

Snart är det Lyxfällan, den mest korkade tjejen från nåt barprogram ska vara med. Titta och njut. Äääälskar också hennes dialekt, NOT.
Nu ska jag lägga mig på golvet och köra lite gravid-pilates, så jag kan äta lite glass och gott sen!



Puss & kram!


Ny vecka, nya tag

Startar min vecka såhär på tisdagen. Igår skulle jag jobbat men hade tid hos barnmorskan så vi stannade hemma och bara tog det lugnt efter det. Till Henkes förvåning var alla mina värden superbra, både järnvärdet och sockret. Han kunde knappt hålla sig från att säga att jag minsann inte alls skött mina tabletter :P Men min kropp klarar uppenbarligen det där fint ändå. Att jag är trött som en skunk beror nog snarare på extrakilon och allmän trötthet. Hade dock lite högre tryck än innan och tillsammans med lite äggvita och svullna händer och fötter kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning :( Ska hålla koll på huvudvärken och sen ska jag tillbaka om en vecka för uppföljning. Då har jag även tid hos läkaren för smärta som jag haft i ryggen/bröstet. Flera kvällar i veckan får jag så ont att jag tror jag ska dö och inga piller eller aktiviteter hjälper. Barnmorskan trodde att det kunde vara någon nerv som ligger i kläm men annars hade hon inga svar så det ska bli skönt att prata med läkaren också.
Jag har hittills gått upp ungefär 10 kg, hörde ni det? Jesus! Aldrig förr har man gått upp såhär mycket på så kort tid och det är lite skrämmande trots att man vet vad det beror på kan jag lova. Men jag o Henke kämpar på. Går och tränar på gymet och går promenader, när det inte öser ner då :P

I helgen blev det vinst för Grimmered för er som är intresserade, vilket betyder kval till 6:an! Vi kom dessutom iväg till Småland på lördagen tack vare Amanda & Calle (läs Amanda :P) och det var supermysigt. Blev minikonsert med Alexander & Thea som tävlat på radio. De är så jädrans duktiga att man ryser :D Blev också mycket god mat och sällskapsspel!

De närmaste 8 dagarna har jag 7 dagars jobb. Långa dagar också. Men jag tänker att det är lite sista rycket med så mycket jobb nu, i november blir det mindre och i december några få dagar. Jag ska orka den här veckan!!

Hoppas allt är bra med er och att ni inte regnat bort!


En snabbis

Ett litet snabbinlägg innan jag tar mig till vagnen för färd mot årets sista seriematch för Grimmereds BK. Med chans att avancera har jag packat ner extra mycket bullar! Även filt och extra kläder men det beror ju på att det är kolsvart efter 19 :P
Jag är ledig fre-sön och vad underbart det är! Svärmor Pia vill att vi ska ta oss ner till Småland imorgon för mycket mys och planering men det ser dystert ut på tågsidan, hur kan en sån kort resa kosta så mycket? Tråkigt för vi vill gärna, men än är inte kampen över! Får se vart vi hamnar imorgon :D Säkert är iallfall att det blir frukostklubben med några fotbollsdamer på Evas Paleys frukostbuffé,. låter gott va!

Idag var vi inne en svänga på Allum. Både jag och Henke köpte oss ett par skor. Henke har ju sedan vi blev tillsammans envisats med att gå i Converse året runt och hans tår håller ju på att falla av, men nu blev det ett par varma snyggisar! Jag kommer ju inte i mina höst/vinterskor eftersom fötterna är så svullna att de somnar direkt så jag köpte ett par billiga ugg-varianter i en storlek större än min vanliga. Kan vara sköna at dra på sig när man sticker och handlar osv sen också tänkte jag!

Idag blev jag även med iPhone. Hämtade ut den i affären och håller på o laddar den nu. Får se om jag kan börja pilla med den på vagnen till matchen. Men man kanske ska låta den ladda några timmar först.. står faktiskt inget om det i medföljande broschyrer, hmm..

Nä nu ska jag packa ner bullarna och klä mig varmt! Heja GBK!!


Trött Clara...

Jag har nu gått in i en period där jag är konstant trött. Därav det klena utbudet av inlägg. Sen förra veckan har jag bara ingen ork.. inte bara fysiskt utan även mentalt. Att komma på vad man ska äta till middag är skitjobbigt och detsamma när man går och handlar, vad behöver jag? Äh, vet inte.. :P
Trodde det berodde på att jag varit dålig på att ta järntabletter så jag började knapra igår igen, detsamma med folsyran. Får se om det blir bättre men det känns bara som om huvudet och kroppen är för trötta just nu..
Hela meningen med den här bloggen var ju att skriva om graviditeten för er som jag inte träffar så ofta, så här kommer en liten resumé, hur har jag egentligen mått och vad har hänt?

Så trött som jag är nu var jag även i början, men det är precis som det brukar vara enligt alla böcker. I mellanveckorna mår man som bäst, magen är lagom stor och man har tillräcklig energi för att "boa" och planera. Och det var precis det vi gjorde! Vi har gjort iordning i lägenheten och köpt in allt det nödvändigaste. Allt från spjälsäng, badbalja och barnvagn till kläder och nappar. Jag är även i tagen att skicka in papper till Försäkringskassan och idag ska vi dit på informationsmöte för föräldrapengen. I november ska vi gå på Förlossningsförberedande-kurs på Östra och den ska vara riktigt bra så jag ser fram emot den! Låter knäppt att se fram emot en sån kurs men för planerar-clara är det ett steg på vägen mot att vara totalt (?) förberedd :P

Jag har inte mått så illa, (spytt 2 gånger) har haft småperioder och då gått på åksjuketabletter. För 2 veckor sen mådde jag dåligt varje dag men jag tror mer att det beror på att jag fortfarande hade ett virus i kroppen än att det var gravid-illamående. Jag har varit yr för det mesta men blodtrycket har varit bra hela tiden. Jag kan ofta få en rusande puls, ungefär som att jag blir jätterädd för något, och det kan bero på att blodtrycket sjunker eller höjs under kort tid. Den höga pulsen är medfödd, både mamma, jag och Crille har en vilopuls som ofta ligger över 85. Där i juni svimmade jag ju också, som ni kanske vet, mitt bland allt folk på café, men det har inte hänt sen dess.

Magen har växt stadigt men jag har inte fått några bristningar (ta i trä!). Jag har inte vägt mig hos barnmorskan sedan inskrivningen, men jag ska fråga nästa gång vi ska dit om jag inte kan göra det. Jag har vägt mig på massa olika ställen bara för att veta på ett ungefär hur man ligger till, men det har visat allt från 6-9 kg samma vecka :S Men upp har jag gått iaf!

De säger ju att håret ska bli finare och man ska tappa mindre, men det har jag inte alls märkt av. Däremot har hyn blivit bättre, men det kan likagärna bero på att jag använder lite mindre smink. Ett Catch 22 där!
Jag är sååå varm nuförtiden, tänk att lilla kalla jag inte fryser nu när hösten kommer, det är jätteskönt! Men priset jag får betala för det är att jag är svullen, mest på händerna men är megasvullen om fötterna efter ett arbetspass. Höstskorna passar inte och mina snygga skinnhandskar sitter taaaajt om jag säger så, men på ska dom!

Enligt Henke, som faktiskt borde vara ganska pålitilig i detta avseende, har jag inga direkta humörsvängningar. Jag vet med mig själv att jag gråter lättare till filmer och tv-program men jag har inte blivit någon hormonbitch!
Jag har kortare stubin, men det betyder inte att det blir bråk hela tiden utan snarare att jag inte orkar ge mig in i nån diskussion utan lämnar det.

När det kommer till mat och cravings så har jag inte heller där varit något skolboksexempel :P Jag har varit sugen på smågodis, särskilt surt godis, men de har ju alltid varit min favorit däremot! I början fick jag en knäpp på kycklingburgare på mcdonalds, men det la sig ganska snabbt. Korv med bröd eller korv med mos har jag varit sugen på i omgångar också, trots att jag inte ens gillar korv egentligen!
Jag startade graviditeten med de tankar jag och säkert många med mig tänker, att graviditeten minsann inte ska låta mig tro att jag kan äta vad jag vill för jag går ändå upp massor i vikt. Men snart gick jag över till den mörka sidan. Jag åt mycket sötsaker!! Jag äter det fortfarande men nu är jag mer oroad för att barnet ska bli för stort, vilket det kan bli om man äter just mycket socker. Så nu försöker jag hålla igen och tänka att jag har haft mitt lilla snask-roliga :P Kan ju definitivt påstå att den supertjocka och krämiga brownien som Camilla tog med sig i fredags satte punkt för den eran. Den var gudomlig men ack så fet! Eftersom jag och Henke börjat träna så smått igen så är det numera keso, smoothies, russin och massor med frukt som står på inköpslistan :D

Åhh, nu är jag trött...igen! Har tvätt nere i tvättstugan som tar upp all energi. Tänkte baka kolsnittar igen men får se om jag orkar innan mötet i eftermiddag. Nu lägger jag mig i sängen och kikar på Ensam mamma söker som jag missade i söndags!!

Här får ni en browniemage-bild sm Camilla tog i fredags!




Ps. Jag är snart med iPhone. Beställde i fredags! Tihi..


Ullared, Ullared, Ullareeeed!

Vi ska döpa vårt barn till Ulla, för alla grejer han eller hon får kommer från Ullared, nästan...
Jesus, igår var vi på Gekås i 5 h, med matpaus förstås :P De två första timmarna hade vi bara gått igenom barn- och leksaksavdelningarna och redan spenderat närmare 2500 kronor :S
Vi fick iaf köpt väldigt mycket bra saker (några bilder syns nedan) t.ex. badbalja med stativ, mobil till spjälsängen, filtar, kuddar, täcken, sängkläder, amningsinlägg, kläder i stl 62-74 och massor med julklappar! Även en årsförbrukning av tandborstar, tandkräm, fryspåsar och handtvål!

Vår bebishylla i sovrummet har fått tillökning med massa bra att ha! I spjälsängen ligger snuttefiltar, täcken & kuddar och på kanten hänger den nyinköpta Barbapappa-mobilen! 



Mitt första album var jättefint, flera roliga grejer att fylla i. Ex. Vem barnet är mest lik: mamma, pappa, mormor eller brevbärar'n :P Köpte även löpare både till köket och vardagsrummet. O eftersom jag är sååå säker på att jag ska bli med iPhone inom det snaraste köpte jag även ett helfräckt Ed Hardy-inspirerat skal, hihi! Med på bilden tittar även en Smartshake från Sportlife med, mest för att jag fick den i present av min supersnälla chef för att hon visste att jag ville ha en söt rosa!!


Om nån annan ska till Ullared snart skulle vi nog vilja beställa lite tvättmedel också, för det glömde vi av i all hast..Men passa på att köpa ljudböcker, iPhone-skal och L300 ansiktsrengöring, ett kap!


Las Vegas!

Brunchen var fantastisk, jag ger den 4 Elvisar av 5 möjliga! Både Henke och jag tror dock att den starka fyran beror på dessert-delen, för när han frågade vad som var min favorit svarade jag "allt i slutet" :P I matväg är det nog nåt för den som varit ute kvällen innan; hamburgare, buffalo wings, bacon & egg, potatisklyftor osv. Inte så mycket kallt. Men jag bryr mig inte! Dessertbordet var en diger samling av det bästa av det bästa; muffins, donouts, 3 olika american pancakes, tryffel, frukt, mango/banan-smoothie och kaffe!




Stärkt av gårdagens bebissnack och förlossningsplaner och allt så har jag idag gjort en playlist med alla favoritlåtar som jag ska lyssna på på sjukhuset (om det nu hinns med och känns nödvändigt). Jag har också reserverat lite böcker på biblioteket, en med pilatesövningar för gravida och en "allt-som-är-bra-att-veta-inför-barnets-ankomst". Jag har skickat en massa mail om pass jag inte kan jobba och så har jag försökt färdigställa en lååång inköpslista till Ullared. Nu ska jag träna med mina gummiband och dricka juice fullpackad med järn och folsyra.
Jag har gjort en insats!


Shopping makes me feel good, tadadadadadada...

I dagarna tre har jag fått stilla mina shoppingfingrar lite, det har kliat som fasiken i dem på senaste. Jag kan tipsa om att i planeringen inför ett barn är det iaf accepterat att handla lite, för er som är sugna men inte borde :P
Var ledig i torsdags och då var tanken att vi skulle kika lite på stan och sedan gå på Kronofogdens auktion. De har mycket prisvärt där, flera platt-tv med utgångspris under 1000-lappen. Jag mådde lite halvkass så vi sket i själva auktionen, men till nästa gång vet vi vad vi har att vänta oss.
Istället för auktionen gick vi till Babyproffsen och där köpte jag både lite bra att ha och lite gos!

En lammskinnsfäll till vagnen, en mjukis från Diinglisar (äääälskar deras mjukisdjur, har köpt ett par elefant-mockasiner också!) och i Teutonia-påsen finns 4 par regn- och slaskskydd till barnvagnens hjul. Bra att ha när jag ska släpa in den i lägenheten efter varje promenix.



Och som om inte de här bra inköpen var nog så var vi framme på stan idag. Jag behövde ett par nya handskar eftersom jag förlagt en av mina gamla favoriter nånstans :( Hittade ett par på Lindex som var snygga men inte tillräckliga 10-poängare. Så sa jag till Henke att vi kunde gå till Åhlens o kolla om de kanske tog in förra årets modeller IGEN, alltså mina favoriter. Och jag tror inte det är sant när jag ser dem, jag började nästan gråta, total lycka!

Ett bildminne ifall jag glömmer dom nånstans igen.. (fast jag kan tappa den vänstra för den högra sparade jag från förra säsongen :P)



Vi köpte även ramar och passepartout till bilderna Henke beställde i veckan. Imorgon kommer vi förhoppningsvis få upp alla på väggen och det kommer bli storslaget, speciellt eftersom den väggen varit helt tavelbefriad i två år nu!

Idag var vi en svänga förbi syster för lite barnmys och barnsnack.
Néa hade en crashcourse i Profylax för mig och Jullan med jag blev nog mer överväldigad än lugnad. Som den planerare jag är känner jag att jag måste läsa allt igen och sedan skriva ner precis hur jag vill ha det, vad Henke får och inte får säga och vad jag har för mål och delmål. Jag vet med mig att jag skulle känna mig mer stressad om jag inte fixat sånt till det är dags så det är lika bra att fixa nu!

Imorgon svänger vi förbi Casinot på en brunch á la Las Vegas. Efterrätterna ska vara i amerikansk stil och tillika storlek, kan inte vara dåligt för en gravid kvinna det, tss!

Dags att nana, puss!


RSS 2.0